Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κοτζιάς στον Kerry εν μέσω διπλωματικού επεισοδίου Ελλάδας - ΗΠΑ - «Κανείς δεν θα αφεθεί ελεύθερος»

Κοτζιάς στον Kerry εν μέσω διπλωματικού επεισοδίου Ελλάδας - ΗΠΑ - «Κανείς δεν θα αφεθεί ελεύθερος»
Koτζιάς: Είναι γνωστή η σημασία που δίνει η κυβέρνηση των ΗΠΑ στα ζητήματα της τρομοκρατίας
Κανείς δεν θα αφεθεί ελεύθερος, ήταν το μήνυμα του υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά στον Αμερικανό ομόλογό του, J. Kerry, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στην Ουάσιγκτον, υπό το βάρος του διπλωματικού επεισοδίου που προκάλεσε η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης για αποφυλάκιση και κατ' οίκον περιορισμό του Σάββα Ξηρού.
Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Κοτζιάς ανέφερε ότι εξήγησε στον Kerry τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης με αφορμή το νομοσχέδιο για τις φυλακές και την αντίδραση των ΗΠΑ για το ενδεχόμενο αποφυλάκισης του Σάββα Ξηρού.
«Είναι μια στάση που προσδιορίζεται και καθορίζεται από το γεγονός ότι υπάρχουν 11 αποφάσεις του ευρωπαϊκού δικαστηρίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων γύρω από τα θέματα των συνθηκών στις φυλακές.
Επίσης εξήγησα ότι ουδείς από τους καταδικασθέντες που θα εμπίπτουν στις διατάξεις του καινούριου νόμου δεν πρόκειται να αφεθεί ελεύθερος, αλλά πρόκειται να είναι κρατούμενος υπό άλλες συνθήκες, δηλαδή στο σπίτι του με τις συνθήκες που προβλέπει ο νόμος».
«Είναι γνωστή η σημασία που δίνει η κυβέρνηση των ΗΠΑ στα ζητήματα της τρομοκρατίας» σημείωσε ο κ. Κοτζιάς, ο οποίος προσκάλεσε τον Kerry να έρθει στην Ελλάδα.
Ερωτηθείς εάν οι ΗΠΑ θα παρέμβουν υπέρ της Ελλάδας για θέματα οικονομίας, απάντησε: «Νομίζω ότι οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται για τη σταθερότητα της Ελλάδας και της γύρω περιοχής και με αυτό το κριτήριο συζητούν με όλους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης