Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στρατούλης: Δεν είναι καλές οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου ακόμα και για έκτακτα μέτρα

Στρατούλης: Δεν είναι καλές οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου ακόμα και για έκτακτα μέτρα
Δεν είναι πολύ δραματική η απόφαση μια και αφορά διαθέσιμα και όχι χρήματα για ανάγκες μισθοδοσίας τόνισε ο κ.Στρατούλης
Την άποψη ότι «δεν είναι καλό πράγμα να φέρνεις Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου έστω και για έκτακτα μέτρα» εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δημήτρης Στρατούλης κληθείς να σχολιάσει την απόφαση της κυβέρνησης να «βάλει χέρι» στα αποθεματικά φορέων του δημοσίου και των ΟΤΑ με ΠΝΠ.
Όπως είπε, «η απόφαση αυτή δεν είναι πολύ δραματική γιατί αφορά κάποια διαθέσιμα και όχι χρήματα για ανάγκες μισθοδοσίας».
«Δεν στιγματίζει αυτή η ΠΝΠ γιατί δεν αφορά μειώσεις μισθών και συντάξεων» τόνισε ο κ.Στρατούλης όταν του ειπώθηκε ότι είναι στίγμα για μια αριστερή κυβέρνηση σε 90 ημέρες να χρησιμοποιεί δύο φορές την επιλογή της ΠΝΠ.
«Η ΠΝΠ πρέπει να γίνεται με φειδώ και χωρίς να θίγει δικαιώματα του λαού και μπροστά στη μάχη που δίνουμε για να κρατήσουμε τη χώρα όρθια ενώ αυτοί θέλουν η χώρα να χρεοκοπήσει και να υπογράψει νέο μνημόνιο υπάρχουν πράξεις πατριωτισμού που πρέπει να τις βλέπεις» είπε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Παράλληλα ο κ.Στρατούλης τάχθηκε κατά του ενδεχομένου διεξαγωγής εκλογών ή δημοψηφίσματος καθώς, όπως είπε, «έχουμε λαϊκή εντολή», ενώ υπογράμμισε πως παρά τις πιέσεις των δανειστών τόσο για τη μείωση του ΕΚΑΣ όσο και για τον αριθμό των δικαιούχων, τίποτα από τα δύο δεν πρόκειται να γίνει προσθέτοντας ότι στο δεύτερο εξάμηνο θα υπάρξει λύση για τους δικαιούχους του ΕΚΑΣ κάτω των 65 ετών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης