Τελευταία Νέα
Πολιτική

Bild: Ανταρσία… κατά του Τσίπρα – Κίνηση πανικού η ΠΝΠ για τα ταμειακά διαθέσιμα

tags :
Bild: Ανταρσία… κατά του Τσίπρα – Κίνηση πανικού η ΠΝΠ για τα ταμειακά διαθέσιμα
Σε 12 δις ευρώ ελπίζει η ελληνική κυβέρνηση με αυτήν την κίνηση τονίζει η Bild
Για «επανάσταση» και «ανταρσία» κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με αφορμή την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τη δέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης και τη μεταφορά τους στην ΤτΕ κάνει λόγο σε σημερινό δημοσίευμα της η γερμανική εφημερίδα Bild.
Το δημοσίευμα φιλοξενεί τις δηλώσεις του Γιώργου Πατούλη, προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, ο οποίος υποστηρίζει ότι «η κυβέρνηση δρα ως δικτάτορας».
«Είναι μια αριστερή κυβέρνηση με Σοβιετική νοοτροπία» αναφέρει ο κ.Πατούλης.
Σύμφωνα με τη Bild, η ελληνική κυβέρνηση με αυτήν την κίνηση της, από την οποία εξαιρεί μόνο τα ασφαλιστικά ταμεία, ευελπιστεί να συγκεντρώσει το ποσό των 12 δις ευρώ (σ.σ. ποσό που μάλλον εκτιμάται λανθασμένα καθώς η κυβέρνηση αναφέρει ότι επιδιώκει να μαζέψει περίπου 1 δις ευρώ) προκειμένου να πληρώσει τα χρέη της προς το ΔΝΤ και τους υπόλοιπους δανειστές της.
«Μοιάζει με μια κίνηση πανικού καθώς η κυβέρνηση ξεμένει από χρήματα.
Με αυτό τον τρόπο απλά η απειλή της χρεοκοπίας καθυστερεί» τονίζει σε δηλώσεις του στη Bild ο Γιώργος Τζογόπουλος από το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαικής και Εξωτερικής Πολιτικής ΕΛΙΑΜΕΠ.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κυβέρνηση θα πρέπει έως τις 12 Μαΐου να καταβάλλει 1,1 δις ευρώ για μισθούς, 850 εκατομμύρια ευρώ για συντάξεις, 200 εκατομμύρια ευρώ για τόκους δανείων και 750 εκατομμύρια ευρώ στο ΔΝΤ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης