Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ραχήλ Μακρή (ΣΥΡΙΖΑ) στο bankingnews: Κάθε βράδυ στις 20:00 η Ελλάδα χρεοκοπεί !!!

Ραχήλ Μακρή  (ΣΥΡΙΖΑ) στο bankingnews: Κάθε βράδυ στις 20:00 η Ελλάδα χρεοκοπεί !!!
Ελπίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα τηρήσει τη συμφωνία που έκανε με τους Έλληνες
Στροφή στο ρεαλισμό χωρίς την απεμπόληση των δικαιωμάτων των Ελλήνων και των υποχρεώσεων της Χώρας κάνει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή.
Ακροβατεί, όμως δεν πέφτει!
Στο τέλος στέκεται όρθια με τη συνέντευξη της στο www. bankingnews.gr.

Υπερασπίζεται τον προεκλογικό λόγο του κυβερνώντος κόμματος μέσα από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού.
Είναι έτοιμη να δώσει τη δική της μάχη για την υπεράσπιση αυτών που αδικήθηκαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.
Δεν διστάζει να ειρωνευτεί όσους παραμένουν ακόμη στην Ελλάδα ενώ προεκλογικά δήλωναν ότι θα την εγκατέλειπαν αν η κάλπη έβγαζε ΣΥΡΙΖΑ.
Αναγνωρίζει ότι η κυβέρνηση δεν έχει βρει τον βηματισμό της.
Ωστόσο τις ευθύνες τις ρίχνει στα στελέχη του παλαιοκομματισμού που κρατούν θέσεις κλειδιά στο κρατικό μηχανισμό.
Στην ερώτηση τι θα κάνει αν κληθεί να ψηφίσει νομοσχέδια με περιεχόμενο αύξησης της φορολογίας.
Απαντά ότι καταδικάζει ανούσιες κινήσεις φτωχοποίησης των Ελλήνων. Κατακεραυνώνει τα δελτία των 8 γιατί κάθε βράδυ λένε ότι χρεοκοπούμε.
Επίσης κατηγορεί ευθέως για εκβιασμό την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με τους χειρισμούς που κάνει με τη ρευστότητα.
Η Ραχήλ Μακρή παρότι προεκλογικά βρέθηκε με τη φωτογραφία της στο πεντοχίλιαρο σήμερα αποφεύγει την προοπτική αυτή και απαντά εκτός των άλλων με μία δήλωση του προέδρου Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

 Κα Ραχήλ Μακρή η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καλείται να κάνει μία συμφωνία στο Eurogroup την Παρασκευή 24 Απριλίου 2015.
Πιστεύετε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να την κάνει, χωρίς ωστόσο να απεμπολήσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις της;


 Ο Πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων κ. Αλέξης Τσίπρας έχει τονίσει ότι «οι προκάτοχοί μου επέλεξαν άλλα να λένε προεκλογικά και άλλα να κάνουν μετεκλογικά.
Έχασαν τη στήριξη του λαού και έπεσαν. Σκέφτομαι να πρωτοτυπήσω και να μείνω συνεπής στις δεσμεύσεις μου».
Πιστεύω ότι θα υλοποιήσει την συμφωνία που θα επαναφέρει την Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης και την Ευρώπη στην δημοκρατική βάση, όπως αυτή εκφράζεται στις ιδρυτικές συμφωνίες της Ένωσης.
Άλλωστε με αυτές τις δεσμεύσεις μας εξέλεξε ο Ελληνικός Λαός και δυνάμει αυτής της εντολής η Κυβέρνηση διαχειρίζεται το μέλλον των πολιτών αυτής της Χώρας.
Δεν υποτιμώ σε καμία περίπτωση την δυσκολία των συνθηκών, δεν ξεχνώ τον εκβιασμό που δεχόμαστε μέσω της ρευστότητας και των αδιανόητων κατά την άποψη μου κινήσεων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, παρόλα αυτά έχω εμπιστοσύνη στον κ. Αλέξη Τσίπρα και την βεβαιότητα ότι εννοεί αυτά που δηλώνει.
Για τον λόγο αυτό συντάχθηκα στην κοινή προσπάθεια διεύρυνσης θέτοντας τον εαυτό μου υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό Κοζάνης και σκοπεύω να τιμήσω την εντολή των πολιτών που με ανέδειξαν πρώτη βουλευτή του συγκεκριμένου νομού.

Αρκετά δημοσιεύματα του ξένου Τύπου μεταφέρουν αρνητικό κλίμα για τη χώρα στο ενδεχόμενο που δεν υπάρξει συμφωνία.
Ορισμένα απ’ αυτά προαναγγέλλουν τη χρεοκοπία της χώρας.
Κα Μακρή τίθεται το δίλημμα για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ή προχωράει σε συμφωνία ή η χώρα θα οδηγεί και τυπικά σε χρεοκοπία;


Κάθε βράδυ στις οχτώ χρεοκοπούμε.
Παρόλα αυτά οι μάντεις κακών δεν έχουν επιβεβαιωθεί ποτέ.
Τα δημοσιεύματα οφείλουν να μεταφέρουν πληροφορίες και να αποκαλύπτουν τις πηγές τους.
Παρόλα αυτά τα περισσότερα από αυτά που δημιουργούν και όχι μεταφέρουν αρνητικό κλίμα βασίζονται σε ανώνυμες δηλώσεις κάποιου υποτιθέμενου στελέχους ή κάποιου, πιθανόν ανύπαρκτου, αξιωματούχου.
Γνωρίζετε πολύ καλά και εσείς ως δημοσιογράφος και οι πολίτες ότι οποιοσδήποτε κάνει μια δήλωση οφείλει να την κάνει επώνυμα και ανοιχτά για να έχει τις βάσεις της αξιοπιστίας και να ελεγχθεί η αλήθεια και η βασιμότητα των λεγομένων του.
Σε αντίθετη περίπτωση είναι απλώς φήμες αν όχι προπαγάνδα.

Είναι πολιτικά αποδεκτό και συμφέρον για τη χώρα να μη πληρωθεί το ΔΝΤ και γενικότερα οι διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας;

 Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει επανειλημμένα παραδεχθεί την λανθασμένη συνταγή οικονομικών μέτρων που εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα, σας θυμίζω μόνο τις δηλώσεις για τον δημοσιονομικό πολλαπλασιαστή. Παράλληλα το ΔΝΤ έχει καλέσει τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς και την προηγούμενη Ελληνική Κυβέρνηση να κουρέψουν το χρέος γιατί δεν είναι βιώσιμο.
Η Συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου κώφευε σε αυτή την ευκαιρία.
Εμείς καλύψαμε την υποχρέωση μας στις 9 Απριλίου και παράλληλα πληρώθηκαν μισθοί και συντάξεις στο ακέραιο. Αυτά είναι γεγονότα και όχι εικασίες και διασπορά εντυπώσεων.
Επιπρόσθετα υλοποιήσαμε την δέσμευση μας με την Πρόεδρο του Κοινοβουλίου να συγκαλεί επιτροπή αλήθειας για το δημόσιο χρέος.
Είναι καιρός να διερευνηθεί πόσα χρήματα χρωστάμε, γιατί τα χρωστάμε, που τα χρωστάμε και εάν είναι προϊόν διαφθοράς ή διαπλοκής.
Ποτέ δεν αρνηθήκαμε να πληρώσουμε τις νόμιμες και διαφανείς υποχρεώσεις μας αλλά εάν αποδειχθεί, μέσω των αμερόληπτων ειδικών που κατέχουν διεθνώς αναγνωρισμένο κύρος ότι οποιοδήποτε κομμάτι του χρέους είναι επαχθές και επονείδιστο πιστεύω ότι πρέπει να ακολουθήσουμε το παράδειγμα Χωρών που το διέγραψαν μέσω των συμβατικών δυνατοτήτων που μας παρέχει το διεθνές δίκαιο.

Κα Ραχήλ Μακρή η ελληνική κοινωνία με βάση τις δημοσκοπήσεις στηρίζει την κυβέρνησή σας.
Η αποδοχή αυτή πως πρέπει να αξιοποιηθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ;


Οι Έλληνες Πολίτες εμπιστεύτηκαν την Ελπίδα και την στηρίζουν.
Η στήριξη της κοινωνίας απαιτεί άμεσα μέτρα ανακούφισης των συνεπειών της ανθρωπιστικής κρίσης και υλοποίηση ανάπτυξης πραγματικής και όχι φαντασιακής όπως αυτή που ευαγγελίζονταν ο κ. Σαμαράς και ενώ ερχόταν συνεχώς ποτέ δεν είχε φτάσει.
Τα τεράστιο ποσοστά ανεργίας, η δραματική κατάσταση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και η αλλαγή έδρας των υπολοίπων εταιριών ήταν τα μόνα αποτελέσματα της προηγούμενης Συγκυβέρνησης.
Οι πρώτες νομοθετικές πρωτοβουλίες της σημερινής Κυβέρνησης ήταν η ανακούφιση των πολιτών που βιώνουν την ακραία φτώχια, η γενίκευση του μέτρου των 100 δόσεων και η μέριμνα για τις εικονικές τριγωνικές συναλλαγές που καθιστούν μη ανταγωνιστικές τις ελληνικές επιχειρήσεις και αυξάνουν αναίτια το κόστος αγοράς για τον καταναλωτή.
Δεν ισχυριζόμαστε ότι δεν κάναμε ή δεν θα κάνουμε λάθη, όποιος δουλεύει κάνει λάθη αλλά το ζητούμενο είναι να αναγνωρίζονται και ν διορθώνονται μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου και της καλόπιστης κριτικής όλων των πολιτών.

Το σενάριο να επιστρέψει η Ελλάδα σε ένα δικό της νόμισμα είναι εφικτό;

 Σενάρια χρησιμοποιούν στον κινηματογράφο.
Αυτό που υφίσταται ως γεγονός είναι ότι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε:
«Είμαστε προετοιμασμένοι για τα πάντα, αλλά είμαι 100% σίγουρος πως δεν θα υπάρξει Grexit»
Από εκεί και πέρα η δημόσια συζήτηση των όποιων δυνατοτήτων νομισματικής πολιτικής παράγει αμφίβολα θετικά αποτελέσματα και ενισχύει την αβεβαιότητα και τον πανικό.
Μια Χώρα οφείλει να έχει πολλές λύσεις για την οικονομία, την άμυνα, την εξωτερική πολιτική και όλους τους κρίσιμους τομείς που συνιστούν την κρατική υπόσταση. Αυτές οι λύσεις πρέπει να επεξεργάζονται και να επικαιροποιούνται συνεχώς ακόμα και εάν δεν χρησιμοποιηθούν ποτέ. Αυτή άλλωστε είναι η πρακτική όλων των σοβαρών και αξιόπιστων Κυβερνήσεων.

Οι πρώτοι τρείς μήνες διακυβέρνησης της χώρας από το ΣΥΡΙΖΑ σας ικανοποιεί;
Υπάρχει ενιαία άποψη στα κυβερνητικά στελέχη ή κάθε υπουργός διαμορφώνει τη δική του ατζέντα;


 Την ερώτηση αυτή χρειάζεται να την απευθύνετε στους πολίτες.
Κάθε Υπουργός καθώς και το σύνολο των κυβερνητικών στελεχών κρίνεται ως προς την αποτελεσματικότητα του, τόσο στο κοινοβούλιο όσο και στην κοινωνία.
Σας είπα ήδη ότι έγιναν τα πρώτα βήματα και θα μπορούσαν να γίνουν περισσότερα, αφού ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο.
Όταν η κυβέρνηση βρει τον αναγκαίο βηματισμό και απαλλαγεί από βαρίδια του παλαιοκομματικού συστήματος που διαθέτουν θέσεις κλειδιά στον κρατικό μηχανισμό το καλύτερο μπορεί να υλοποιηθεί.
Άλλωστε όποιος δεν μπορεί ή δεν θέλει ν ανταποκριθεί στα καθήκοντα του μπορεί πάντα να παραιτηθεί δημοσιοποιώντας τα προβλήματα που καθιστούσαν αδύνατη την υλοποίηση του έργου του.

 Κα Ραχήλ Μακρή οι απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών θα επαναπροσληφθούν ή θα ξεχαστούν μέσα στη δίνη των γεγονότων και των κυβερνητικών δυσκολιών;

 Η δίνη των κυβερνητικών δυσκολιών αποτελούσε δικαιολογία για την υλοποίηση βλακωδών νεοφιλελεύθερων πολιτικών της προηγούμενης Κυβέρνησης.
Νομίζω ότι η θέση μου για την υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων ήταν σαφή και ξεκάθαρη.
Όποιος έχει διωχθεί από την εξυπηρέτηση ύποπτων συμφερόντων της προηγούμενης κυβέρνησης, τεκμηριώνει το δικαίωμα αποκατάστασης και έχει προσληφθεί αξιοκρατικά με τα απαιτούμενα προσόντα για κάθε θέση θα με βρει συμπαραστάτη.
Άλλωστε ο κ. Κατρούγκαλος ήδη με νομοσχέδιο του επιλύει το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Η Αξιωματική Αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα υποχρεωθεί να υπογράψει νέο Μνημόνιο τον Ιούνιο του 2015;
Τι λέτε ως προοπτική έχει βάση;
Εσείς θα ψηφίσετε νομοσχέδια στη Βουλή με περιεχόμενο αύξησης της φορολογίας και περικοπών σε μισθούς.


Στελέχη της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωναν ότι θα έφευγαν από την Χώρα εάν εκλεγόταν ο ΣΥΡΙΖΑ, δυστυχώς δεν το έπραξαν.
Οι ίδιοι άνθρωποι, που αγωνιούσαν για την αφθονία χαρτιού υγείας, προσπαθούσαν να πείσουν τους πολίτες να αδειάσουν τις τράπεζες σε μια κίνηση καθαρής αντεθνικής πολιτικής.
Ποια αξιοπιστία διαθέτουν, λοιπόν, αυτές οι προβλέψεις που θα τις καταστήσουν άξιες σχολιασμού;
Στο δεύτερο σκέλος της ερώτησης σας πιστεύω ότι απαντούν οι υπάρχουσες θεσμικές τοποθετήσεις μου εντός και εκτός κοινοβουλίου.
Η πολιτική μου δραστηριοποίηση που έχει για κέντρο τον άνθρωπο και στοχεύει στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων.
Είχα, έχω και θα συνεχίσω να καταδικάζω ανούσιες κινήσεις φτωχοποίησης των Ελλήνων για την ενεργοποίηση αντανακλαστικών διχασμού και την δημιουργία φόβου προκειμένου να μειωθούν οι αντιδράσεις των πολιτών.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης