Τελευταία Νέα
Πολιτική

Sapin (Γαλλία): Δεν υπάρχει Plan B για την Ελλάδα - Δεν εξετάζεται το σενάριο παράλληλου νομίσματος

Sapin (Γαλλία): Δεν υπάρχει Plan B για την Ελλάδα - Δεν εξετάζεται το σενάριο παράλληλου νομίσματος
«Δεν εξετάζεται κανένα σενάριο παράλληλου νομίσματος»
Σαφές μήνυμα πως δεν υπάρχει Plan B για την Ελλάδα απέστειλε προς πάσα κατεύθυνση ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Michel Sapin.
Ειδικότερα, ο Γάλλος υπουργός κατέστησε σαφές πως η Ευρώπη δεν διαθέτει Plan B για την Ελλάδα και επομένως, δεν πρόκειται να υπαναχωρήσει από το αρχικό της σχέδιο.
Άρα, εξήγησε, δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο υιοθέτησης διπλού νομίσματος από την Ελλάδα.
«Δεν εξετάζεται κανένα σενάριο παράλληλου νομίσματος» διέτεινε χαρακτηριστικά, διαψεύδοντας με τη σειρά του, το επίμαχο δημοσίευμα του Bloomberg, σύμφωνα με το οποίο ο Wolfgang Schaeuble προκρίνει ως έσχατη λύση την υιοθέτηση διπλού νομίσματος.
Πάντως, το συγκεκριμένο δημοσίευμα διαψεύστηκε και από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών.
Παράλληλα, ο M. Sapin εκμυστηρεύτηκε πως ο Αλέξης Τσίπρας δεσμεύτηκε για την επίτευξη μίας θετικής συμφωνίας στα πλαίσια της Ευρωζώνης.
Νωρίτερα, μιλώντας στο περιοδικό Politico, ο Γάλλος υπουργός υπογράμμισε την ανάγκη επιτάχυνσης των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ελλάδας και των διεθνών πιστωτών της.
Ερωτηθείς ο γάλλος υπουργός σχετικά με την κατάσταση στις παρατεταμένες διαπραγματεύσεις, σημείωσε ότι έχει μάθει να μην είναι ούτε αισιόδοξος ούτε απαισιόδοξος, προσθέτοντας ότι «ασχολούμαστε με μια δεδομένη κατάσταση».
Κάνοντας μια σύγκριση της τρέχουσας κατάστασης στις συνομιλίες σε σχέση με τους τρεις πρώτους μήνες διακυβέρνησης της Ελλάδας από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Michel Sapin σημείωσε ότι «έχει υπάρξει αξιοσημείωτη πρόοδος στον τρόπου που διεξάγονται οι συνομιλίες».
Ωστόσο, πρόσθεσε, καθώς η Ελλάδα φθάνει στα όρια της φερεγγυότητάς της στο κοντινό μέλλον, οι συνομιλίες πρέπει να επιταχυνθούν και να αποκτήσουν δυναμική.
Παράλληλα, υπογράμμισε την πολιτική αβεβαιότητα σχετικά με την ικανότητα του έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, να προωθήσει μια συμφωνία στο ελληνικό κοινοβούλιο.
«Ακούμε πολλά και διαφορετικά πράγματα από την Αθήνα, όμως υπάρχει ένας άνθρωπος που πρέπει να επιτύχει και είναι ο πρωθυπουργός, οπότε πρέπει να τον εμπιστευτούμε», τόνισε.
«Η Ευρώπη έχει ήδη αλλάξει πολλά τα τελευταία χρόνια», σημείωσε ο Sapin, επισημαίνοντας την πρόοδο στις συμφωνίες της Ε.Ε. σχετικά με την αντιμετώπιση της φοροαποφυγής από πολυεθνικούς οργανισμούς και τις εκκλήσεις να υπάρξει περισσότερη διαφάνεια στις φορολογικές συμφωνίες που συνάπτονται μεταξύ εθνικών κυβερνήσεων με μεγάλες επιχειρήσεις που θέλουν να προσελκύσουν.
«Πρέπει και θα συνεχίσει να προχωρά σε μεταρρυθμίσεις», ανέφερε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης