Τελευταία Νέα
Πολιτική

Για τον Turkish Stream συζήτησαν Λαφαζάνης - Novak (Ρωσία) - Εκτός ατζέντας οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές

Για τον Turkish Stream συζήτησαν Λαφαζάνης - Novak (Ρωσία)  - Εκτός ατζέντας οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές
"Το πιο σημαντικό θέμα ήταν η προέκταση του αγωγού φυσικού αερίου στο έδαφος της Ελλάδας"
Τα σχέδια για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream εξέτασαν από κοινού ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Alexander Novak.
Ειδικότερα, κατά την επίσκεψή του στην Ρωσία, ο Έλληνας υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης συναντήθηκε με τον Ρώσο υπουργό Ενέργειας, προκειμένου να εξεταστούν οι προοπτικές επέκτασης του αγωγού Turkish Stream και στην Ελλάδα.
«Το πιο σημαντικό θέμα που συζητήθηκε, ήταν η προέκταση του αγωγού φυσικού αερίου στο έδαφος της Ελλάδας. Συζητούμε τώρα τεχνικά ζητήματα» τόνισε ο Ρώσος υπουργός Alexander Novak.
«Βρισκόμαστε σε μια εργώδη διαδικασία, καθόσον έχει συγκροτηθεί ομάδα εργασίας, η οποία πρέπει σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων να επεξεργαστεί τις τεχνικές λεπτομέρειες» συνέχισε, προσθέτοντας πως με την ελληνική πλευρά συζητήθηκαν επίσης ζητήματα ανάπτυξης των σχέσεων στον τομέα της ενέργειας.
Κατά τη συνάντηση, σύμφωνα με το Ρώσο υπουργό, δεν συζητήθηκαν οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές της, οι οποίες δεν μπορούν να επηρεάσουν τη συνεργασία Ελλάδας και Ρωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης