Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συγκρατημένη αισιοδοξία στην Αθήνα - Στόχος η επίτευξη συμφωνίας εντός της επόμενης εβδομάδας

Συγκρατημένη αισιοδοξία στην Αθήνα - Στόχος η επίτευξη συμφωνίας εντός της επόμενης εβδομάδας
«Οι κόκκινες γραμμές παραμένουν σε εργασιακό και ασφαλιστικό»
Συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί στην ελληνική κυβέρνηση, η οποία «βλέπει» συμφωνία εντός της επόμενης εβδομάδας.
Ειδικότερα, σύμφωνα με κορυφαία κυβερνητική πηγή, η Αθήνα επιδιώκει λύση εντός της εβδομάδας, στοχεύοντας στη σύγκληση έκτακτου Eurogroup έως την Τρίτη.
Η ίδια πηγή σημειώνει πως το κλίμα στις επαφές Ελλήνων και Ευρωπαίων αξιωματούχων είναι θετικό, καθώς και οι δύο πλευρές επιδιώκουν την επίτευξη συμφωνίας.
«Μία αμοιβαία επωφελής συμφωνία δεν θα κλείσει σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, αλλά μόνο μετά από γενναίες πολιτικές αποφάσεις των ηγετών που βρίσκονται στη σκακιέρα» σημειώνει εν συνεχεία, καθιστώντας αναπόφευκτη την πολιτική παρέμβαση.
Όσον αφορά τις κόκκινες «γραμμές», η κυβέρνηση δεν υπαναχωρεί στο ΦΠΑ.
Σύμφωνα με τον κυβερνητικό αξιωματούχο, οι δανειστές επιμένουν στην πρόταση για δύο συντελεστές, 13% και 23%.
«Οι κόκκινες γραμμές παραμένουν σε εργασιακό και ασφαλιστικό» τονίζει εν συνεχεία, καθιστώντας αναγκαίο και το «κλείσιμο» των δημοσιονομικών στόχων.
Όσον αφορά τις διμερείς επαφές που πραγματοποιήθηκαν το πρωί, ο αξιωματούχος διατείνει πως «συζητήθηκαν ΦΠΑ, κόκκινα δάνεια και κλειστά επαγγέλματα».
Αναφορικά με τη συνεδρίαση του Brussels Group, η οποία θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ο αξιωματούχος της Αθήνας υπογραμμίζει πως οι δύο πλευρές «εργάονται σε σημεία προκειμένου να υπάρξει μια κοινή συνισταμένη που θα αποτυπωθεί στο τελικό κείμενο».
Τέλος, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Ν. Παππά περί κομματικής πειθαρχίας, ο κυβερνητικός αξιωματούχος διευκρινίζει πως «ο καθένας πρέπει να αναλογιστεί την ευθύνη του».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης