Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μήνυμα συμπαράστασης προς τον ΣΥΡΙΖΑ και την ελληνική κυβέρνηση από 183 ευρωβουλευτές και βουλευτές 13 χωρών

Μήνυμα συμπαράστασης προς τον ΣΥΡΙΖΑ και την ελληνική κυβέρνηση από 183 ευρωβουλευτές και βουλευτές 13 χωρών
Ασκούν κριτική στις πολιτικές λιτότητας που προωθούν Merkel και θεσμοί και οι οποίες οδήγησαν το 1/3 του πληθυσμού κάτω από το όριο της φτώχειας
Στο πλευρό του ΣΥΡΙΖΑ και την ελληνικής κυβέρνησης «για τη δικαίωση του αγώνα που δίνουν εναντίον του "μονοδρόμου" της λιτότητας στην Ευρώπη» δηλώνουν με κοινό ψήφισμά τους 183 ευρωβουλευτές και βουλευτές 13 ευρωπαϊκών κρατών.
Στη δήλωσή τους αναφέρουν ότι η επιλογή του ελληνικού λαού να ψηφίσει τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, ένα αριστερό κόμμα, «συνδέεται με μια ξεκάθαρη ελπίδα: ελπίδα για μια καλύτερη ζωή μακριά από τις πολιτικές λιτότητας, για τις οποίες λέγεται πως δεν υπάρχει εναλλακτική.
Αυτές οι πολιτικές έχουν κάνει βαθιές αποκοπές στις κρατικές δαπάνες την ίδια ώρα που επιτρέπουν σε εκατομμυριούχους να πληρώνουν ελάχιστο φόρο».
Ακόμα ασκούν κριτική στις πολιτικές λιτότητας που προωθούν Merkel και θεσμοί (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ΔΝΤ, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα), οι οποίες, επισημαίνουν «οδήγησαν στην κοινωνική και ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα».
Όπως υπογραμμίζουν το 30% του πληθυσμού της Ελλάδας ζει κάτω από το όριο της φτώχιας, οι άνεργοι ανέρχονται σε περισσότερους από το ένα τέταρτο του πληθυσμού και ένας στους δύο νέους είναι άνεργος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης