Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λευκός Οίκος για Ελλάδα: Απαιτείται ευελιξία από όλους ώστε να αποτραπούν αχρείαστες αναταράξεις

Λευκός Οίκος για Ελλάδα: Απαιτείται ευελιξία από όλους ώστε να αποτραπούν αχρείαστες αναταράξεις
"Η επίτευξη συμφωνίας για την Ελλάδα είναι ξεκάθαρα προς το συμφέρον όλων των μερών"
Ευελιξία από την πλευρά τόσο της Ελλάδας όσο και των δανειστών ζήτησαν εκ νέου οι ΗΠΑ.
Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Josh Earnest, κάλεσε τους εμπλεκόμενους φορείς να επιδείξουν μεγαλύτερη ευελιξία, ώστε να αποτραπούν «αχρείαστες αναταράξεις» στις διεθνείς αγορές.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα "Καθημερινή", ο Αμερικανός αξιωματούχος επανέλαβε ότι η επίτευξη συμφωνίας για την Ελλάδα είναι ξεκάθαρα προς το συμφέρον όλων των μερών.
«Ελπίζω ότι όλες οι πλευρές θα μπορέσουν να καθίσουν κάτω με καλή πίστη και να φτάσουν σε μία συμφωνία που να καλύπτει τις ανησυχίες τους ώστε να αποτραπούν αχρείαστες αναταράξεις στις χρηματιστηριακές αγορές» εξήγησε χαρακτηριστικά.
Στο περιθώριο της Συνόδου των G7, o Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, J. Lew υποστήριξε πως είναι πολύ πιθανόν η πραγματική προθεσμία που έχει η Ελλάδα να μην είναι η 5η Ιουνίου.
Όπως εξήγησε, έχει χαθεί πολύς χρόνος μη παραγωγικά φέτος και υπογραμμίζει ότι απαιτούνται σοβαρές διαπραγματεύσεις από τις δύο πλευρές, το συντομότερο το καλύτερο.
Επίσης, ανέφερε ότι η Ελλάδα πρέπει να παρουσιάσει ένα αξιόπιστο πλαίσιο μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να ανοίξει τον δρόμο για μια συμφωνία.
Πρόσθεσε δε, ότι η Ελλάδα βρήκε έναν «δημιουργικό» τρόπο για να πληρώσει τους λογαριασμούς της και σημείωσε ότι κάποια στιγμή δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης