Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ποιους βουλευτές φοβάται το Μαξίμου ότι θα αντιδράσουν όταν η συμφωνία έρθει στη Βουλή

tags :
Ποιους βουλευτές φοβάται το Μαξίμου ότι θα αντιδράσουν όταν η συμφωνία έρθει στη Βουλή
O Αλ. Τσίπρας δεν έχει καμία βεβαιότητα για το αν και πόσοι βουλευτές του θα ψηφίσουν υπέρ της συμφωνίας
Οι διαθέσεις των μελών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν την κρισιμότερη αστάθμητη παράμετρο για τις εξελίξεις σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί η εκτίμηση για επίτευξη συμφωνίας και αυτή έλθει προς ψήφιση στη Βουλή.
Η εντύπωση, σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, που κυριαρχεί είναι ότι, ο Αλ. Τσίπρας δεν έχει καμία βεβαιότητα για το αν και πόσοι βουλευτές του θα ψηφίσουν υπέρ της συμφωνίας.
Παράλληλα, κοινοβουλευτικά στελέχη του κόμματος εκφράζουν τον φόβο ότι εκείνοι που δεν θα είναι εν τέλει διατεθειμένοι να δώσουν την ψήφο τους πιθανόν να είναι πολύ περισσότεροι από ό,τι δείχνουν οι αρχικοί υπολογισμοί.
Αρχής γενομένης από την Αριστερή Πλατφόρμα, η κοινοβουλευτική της εκπροσώπηση υπολογίζεται μεταξύ 25 και 32 βουλευτών, αν και ο ακριβής προσδιορισμός είναι δύσκολος, καθώς κάποιοι έχουν χαλαρούς δεσμούς με την τάση, ενώ άλλοι έχουν «στρατολογηθεί» προσφάτως,  όσο φαίνεται πως η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε μια συμφωνία με τους δανειστές.
Στους βουλευτές της Αριστερής Πλατφόρμας συγκαταλέγονται οι υπουργοί Π. Λαφαζάνης, Δ. Στρατούλης, Ν. Χουντής και Κ. Ησυχος, η αντιπρόεδρος της Βουλής Δέσποινα Χαραλαμπίδου και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Θ. Πετράκος, για τους οποίους διατυπώνεται μια βασική εκτίμηση: πως ακόμη και αν αποφύγουν να καταψηφίσουν μια «έντιμη και επώδυνη συμφωνία», θα αποχωρήσουν από τα υπουργικά ή κοινοβουλευτικά τους αξιώματα δημιουργώντας ούτως ή άλλως πολιτικό ζήτημα.
Πέραν αυτών, όμως, υπάρχει μια σχετικά συμπαγής ομάδα βουλευτών της Αριστερής Πλατφόρμας αποτελούμενη από τους Στ. Λεουτσάκο, Λίτσα Αμανατίδου, Ζ. Ζάννα, Ευγενία Ουζουνίδου κ.ά.
Η ομάδα αυτή διευρύνεται με τους συνοδοιπόρους Ειρήνη Κασιμάτη, Μιχ. Κριτσωτάκη και Κ. Λαπαβίτσα. Κοντά στην ομάδα αυτή βρίσκονται, όπως φάνηκε και στην τελευταία συνεδρίαση της ΚΕ, οι βουλευτές των τάσεων ΔΕΑ, ΚΟΕ και Ενεργοί Πολίτες και ειδικότερα οι: Ιωάννα Γαϊτάνη, Βασιλική Λέβα, Εύη Καρακώστα, Μαρία Τριανταφύλλου, Δ. Κοδέλας, Β. Χατζηλάμπρου, Β. Κυριακάκης και Ελένη Σωτηρίου.
Σε εκείνους που εκτιμάται ότι δεν θα υπερψηφίσουν μια επώδυνη συμφωνία συμπεριλαμβάνονται η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η Ραχήλ Μακρή, ο Ι. Μιχελογιαννάκης, ενώ ερωτηματικά τίθενται για τους πασοκογενείς Θεοδώρα Τζάκρη και Θ. Παραστατίδη, οι οποίοι αποχώρησαν από το ΠαΣοΚ λόγω Μνημονίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης