Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Ομάδας Πολιτικής Διαπραγμάτευσης στο Μέγαρο Μαξίμου με στόχο τη συμφωνία

tags :
Ολοκληρώθηκε  η συνεδρίαση της Ομάδας Πολιτικής Διαπραγμάτευσης στο Μέγαρο Μαξίμου με στόχο τη συμφωνία
Στο επίκεντρο η συμφωνία με τους δανειστές
(upd 3) Με το βλέμμα στραμμένο στην πορεία διαπραγματεύσεων με τους δανειστές, αλλά και στα επόμενα βήματα που θα κάνει η κυβέρνηση, συνεδρίασε στο Μέγαρο Μαξίμου η Ομάδα Πολιτικής Διαπραγμάτευσης.
Στο πλαίσιο της πολύωρης συζήτησης που ξεκίνησε νωρίτερα σήμερα, λίγο μετά της 12 το μεσημέρι, βρέθηκε πληθώρα ζητημάτων που σχετίζονται με τη συμφωνία με τους δανειστές, ενώ κατά πληροφορίες, έγινε αναφορά και στο ενδεχόμενο ενός νέου κύκλου επαφών αύριο, Κυριακή 31 Μαίου, του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, A. Merkel και τον Γάλλο πρόεδρο F. Hollande.
Κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει και τη Δευτέρα, οπότε είναι προγραμματισμένη και η συνάντηση στο Βερολίνο της A. Merkel με τον F. Hollande.
Πάντως, η ελληνική πλευρά εμφανίζεται αισιόδοξη για τη  επίτευξη μιας συμφωνίας εντός των αμέσως επόμενων ημερών.
Σημειώνεται ότι  στη σημερινή συνεδρίαση στο Μαξίμου συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος Γ. Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλ. Τσακαλώτος, ο υπουργός Οικονομίας, Γ.Σταθάκης, όπως και οι Σπ. Σαγιάς, Τ. Κορωνάκης και Χρ. Μαντάς.
Ο  κ. Δραγασάκης αποχώρησε από το Μέγαρο Μαξίμου νωρίτερα, λίγο μετά τις 7 το βράδυ.

Νωρίτερα το bankingnews έγραφε:

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση της Ομάδας Πολιτικής Διαπραγμάτευσης, υπό την παρουσία του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου, η οποία ξεκίνησε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι.
Στο επίκεντρο θα βρεθεί η συμφωνία με τους δανειστές, με την ελληνική πλευρά να δηλώνει αισιόδοξη για την επίτευξη της μέσα στα επόμενα 24ωρα.
Στην συνεδρίαση θα εξεταστεί και το ενδεχόμενο ο Αλέξης Τσίπρας να συνεχίσει να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τους ξένους ηγέτες, με στόχο να κλείσει άμεσα η συμφωνία.
Ικανοποιημένη πάντως εμφανίζεται η ελληνική κυβέρνηση για την παρέμβαση της που φέρεται να έχει κάνει η γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel προκειμένου να βρεθεί ένας συμβιβασμός, ενώ ιδιαίτερη ικανοποίηση επικρατεί και για την αμερικανική παρέμβαση, καθώς αυτή ερμηνεύεται και ως μέτρο πίεσης για να υπαρξει συμφωνια με υποχωρήσεις και απο τους δανειστές.

(Πρώτη ενημέρωση 11:51, Σάββατο 30 Μαίου 2015)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης