Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνάντηση Πρ. Παυλόπουλου με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Εφέδρων Καταδρομέων

tags :
Συνάντηση Πρ. Παυλόπουλου με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Εφέδρων Καταδρομέων
Δεν είναι νοητό να ησυχάσουμε ως Έλληνες εάν το Κυπριακό δεν λυθεί, τόνισε ο ΠτΔ
Το χρέος των Ελλήνων απέναντι στην Κύπρο υπενθύμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη συνάντησή του, νωρίτερα σήμερα, με το Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομέων στο Προεδρικό Μέγαρο.
«Δεν είναι νοητό να ησυχάσουμε ως Έλληνες εάν το Κυπριακό δεν λυθεί πριν απ΄ όλα με την πλήρη αποχώρηση όλων των στρατευμάτων κατοχής και την αποχώρηση και του τελευταίου εποίκου.
Γιατί και οι έποικοι, κατά κάποιον τρόπο, είναι στρατεύματα κατοχής» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και πρόσθεσε: «Η λύση στο κυπριακό πρόβλημα, είναι λύση που είναι αποδεκτή μόνον εφόσον εξασφαλίζει την πορεία της Κύπρου στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης. Αυτές είναι πραγματικές κόκκινες γραμμές για εμάς τους Έλληνες. Και λέγω για εμάς, τους Έλληνες, γιατί ο Ελληνισμός είναι ενιαίος και αδιαίρετος». Σημείωσε ότι «μας θυμίζετε το χρέος μας.
Το χρέος όλων των Ελλήνων και εμού προσωπικώς ως Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομέων, Μ.Οικονομίδης, επέδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την Ασπίδα του Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομέων και την Ανώτατη Διάκριση των Τευκριδών, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για ομόφωνη απόφαση όλων των συνέδρων του Παγκύπριου Συνεδρίου.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Παυλόπουλος, αφού τους ευχαρίστησε για την τιμή, υπενθύμισε ότι ο Τεύκρος έφθασε στην Κύπρο γιατί δεν μπορούσε να γυρίσει στη Σαλαμίνα, επειδή δεν κατάφερε να σώσει τον αδερφό του και πρόσθεσε:
«Καταλαβαίνετε τι συνειρμός είναι αυτός σε σχέση με το χρέος των Ελλήνων απέναντι στην Κύπρο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης