Πολιτική

Γ. Παπανδρέου: Ο κ. Τσίπρας να υπερβεί τα κομματικά τείχη – Οι εταίροι να ξεπεράσουν κάθε τιμωρητική λογική

Γ. Παπανδρέου:  Ο κ. Τσίπρας να υπερβεί τα κομματικά τείχη – Οι εταίροι να ξεπεράσουν κάθε τιμωρητική λογική
Άρθρο του προέδρου του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γ. Παπανδρέου
Στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται από την ελληνική κυβέρνηση με τους θεσμικούς εταίρους,αλλά και την πορεία της χώρας, αναφέρεται σε άρθρο του ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γ. Παπανδρέου.
Ο κ. Παπανδρέου, στο άρθρο που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του «Κινήματος», σημειώνει χαρακτηριστικά πως «εάν αποτύχουμε, ούτε οι Έλληνες, ούτε άλλος ευρωπαϊκός λαός θα βγει κερδισμένος», τονίζει πως η τελική έκβαση του «ελληνικού ζητήματος« θα έχει καθοριστική σημασία για την εξέλιξη της Ευρώπης αλλά και της περιοχής, ενώ αναφέρει πως «είναι κάτι περισσότερο από προφανές, ότι η υπό εξέλιξη διαπραγμάτευση χαρακτηρίστηκε από λάθη που έκαναν και οι δύο πλευρές – κυβέρνηση και εταίροι.
Λάθη που σε πολλές περιπτώσεις πηγάζουν από στερεοτυπικές προσεγγίσεις, ιδεοληψίες, δημόσια αντιπαράθεση με στόχευση επικοινωνιακές επιδιώξεις, καχυποψία και κατάρρευση της αμοιβαίας εμπιστοσύνης για τις πραγματικές επιδιώξεις, με τελικό αποτέλεσμα να εμποδίζονται οι αναγκαίες συγκλίσεις».
Μάλιστα, καλεί τον Πρωθυπουργό «να υπερβεί τα κομματικά τείχη που στενεύουν τους ορίζοντες τους οποίους έχει ανάγκη η χώρα και να επιτελέσει τον εθνικό του ρόλο», αλλά και «τους εταίρους της χώρας να ξεπεράσουν κάθε τιμωρητική λογική και να αναλογιστούν τις ιστορικές τους ευθύνες έναντι αυτού του πρωτόγνωρου δημοκρατικού εγχειρήματος που υπηρετούν.
Μεταξύ άλλων, σημειώνει πως «τόσο οι Ευρωπαίοι όσο και η Ελληνική Κυβέρνηση, πρέπει να προβληματιστούν από το γεγονός ότι, η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που δεν μπορεί να βγει στις αγορές και είναι υποχρεωμένη να καταφύγει ακόμη και τώρα, σε αναγκαστικό δανεισμό».
Σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου, «η κυβέρνηση απαιτείται να υιοθετήσει άμεσα πνεύμα μεταρρυθμιστικό παντού – όχι άλλα πισωγυρίσματα».
Όπως ο ίδιος υπογραμμίζει, «η Ελληνική Κυβέρνηση οφείλει άμεσα να διαμορφώσει συνεκτική διαπραγματευτική πρόταση, που θα περιλαμβάνει:
Ένα αξιόπιστο πλαίσιο για την αντιμετώπιση των δημοσιονομικών της, που να σέβεται την αρχή της δημοσιονομικής υπευθυνότητας και να πείθει για αυτό.
Ένα πλαίσιο – πρόταση για μια αναπτυξιακή ατζέντα, που να οικοδομεί τους όρους και τις προϋποθέσεις για μια βιώσιμη αναπτυξιακή προοπτική και να αξιοποιεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το πρόγραμμα Γιούνκερ και το ενδιαφέρον διεθνών επενδυτών για την Ελλάδα.
Μια αξιόπιστη πρόταση, για την αξιοποίηση του προγράμματος της ποσοτικής χαλάρωσης από την ΕΚΤ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης