Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παρέμβαση Παυλόπουλου – Δημιουργείται εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης από όλα τα κόμματα πλην ΚΚΕ και Χρυσής Αυγής

tags :
Παρέμβαση Παυλόπουλου – Δημιουργείται εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης από όλα τα κόμματα πλην ΚΚΕ και Χρυσής Αυγής
Δεν αποκλείεται εντός του επόμενου 24ωρου να συγκληθεί συμβούλιο πολιτικών αρχηγών
Τη δημιουργία μιας εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης, η οποία θα αποτελείται από εκπροσώπους όλων των κομμάτων της Βουλής, πλην του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής, προωθεί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.
Σύμφωνα με πληροφορίες του www.bankingnews.gr, ανεξαρτήτου αποτελέσματος από το σημερινό δημοψήφισμα, όλες οι κοινοβουλευτικές ομάδες αναγνωρίζουν την ανάγκη να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις προκειμένου να υπάρξει άμεσα συμφωνία ώστε να αποκατασταθεί η ομαλότητα.
Ήδη ο κ. Παυλόπουλος έχει κάνει τις απαιτούμενες επαφές με τους αρχηγούς των κομμάτων, προκειμένου να οριστούν τα μέλη της εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης.
Σύμφωνα με πηγές στο περιβάλλον του Προέδρου της Δημοκρατίας, από σήμερα το βράδυ θα υπάρξουν οι πρώτες κινήσεις μεταξύ των μελών, προκειμένου αύριο το πρωί να είναι έτοιμη η ομάδα να προωθήσει τις διαπραγματεύσεις από τη Δευτέρα το πρωί.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να υπάρξει και συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, υπό τον Π. Παυλόπουλο, ώστε να δρομολογηθούν ταχύτερα οι διαδικασίες.
Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, η έκθεση για το χρέος αναδεικνύει την ανάγκη εθνικής συστράτευσης αλλά και ανάδειξης του ποιος είναι ο μείζον εθνικός στόχος, που δεν είναι άλλος από την αναδιάρθρωση και την σταδιακή έξοδος τις αγορές.
Ωστόσο, άλλες πηγές, από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, η ιδέα της ομάδας διαπραγμάτευσης, βρίσκεται τις αντιρρήσεις μερίδας του ΣΥΡΙΖΑ.
Ειδικότερα, οι πιο ριζοσπαστικές συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται αμετάκλητες στις θέσεις περί ρήξης με τους δανειστές, οι οποίες πιθανότατα θα ενισχυθούν σε περίπτωση επικράτησης του «όχι».
Πάντως, στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμάται ότι η επόμενη μέρα θα κριθεί από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, καθώς βλέπουν ότι η δημιουργία μιας «εθνικής ομάδας» μπορεί να δώσει λύση στο αδιέξοδο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης