Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οργή Juncker - Απαράδεκτο να αποκαλούμαστε τρομοκράτες - Ο Τσίπρας να μας εξηγήσει τι σημαίνει το ΟΧΙ των Ελλήνων

tags :
Οργή Juncker - Απαράδεκτο να αποκαλούμαστε τρομοκράτες - Ο Τσίπρας να μας εξηγήσει τι σημαίνει το ΟΧΙ των Ελλήνων
Ο ρόλος της Κομισιόν είναι πολλές φορές αντικείμενο επικρίσεων σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, δήλωσε ο Juncker
Είναι απαράδεκτο η ελληνική κυβέρνηση να μας αποκαλεί τρομοκράτες, τόνισε ο πρόεδρος της Ε.Ε. Jean Claude Juncker, μιλώντας στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.
Ο κ. Juncker εμφανώς εκνευρισμένος από την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να διενεργήσει το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, δήλωσε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός πρέπει να εξηγήσει στους εταίρους τι ακριβώς σημαίνει το «Όχι» που είπε ο ελληνικός λαός.
Ο ελληνικός λαός ψήφισε ΟΧΙ πάνω σε ένα κείμενο που δεν βρίσκεται ακόμη στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, σημείωσε ο Juncker.
Ωστόσο ο πρόεδρος της Κομισιόν ξεκαθάρισε ότι τάσσεται κατά της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, αναφέροντας ότι υπάρχουν κάποιοι στην Ευρώπη που τάσσονται ξεκάθαρα υπέρ του Grexit.
Θα πρέπει να αποφευχθεί ένα Grexit. Είμαι κατά της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, τόνισε ο κ. Γιούνκερ και πρόσθεσε: «Κανείς δεν μπορεί να θέλει να πετάξει την Ελλάδα έξω από την Ευρώπη. Χρειάζεται να κατανοήσουμε τι σημαίνει το δημοψήφισμα στην Ελλάδα. Οι Έλληνες πολίτες ψήφισαν σαρωτικά όχι, αλλά σε ένα κείμενο το οποίο δεν υφίσταται».
«Η ελληνική αντιπροσωπεία εγκατέλειψε το τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Αυτό ήταν πολύ σοβαρό σφάλμα.
Τώρα, πρέπει να επιστρέψουμε στις διαπραγματεύσεις.
Θα ήταν υπεραπλουστευμένο να πει κανείς ότι σήμερα θα βρεθεί λύση», τόνισε ο Juncker.
Σύμφωνα με τον Ευρωπαίο αξιωματούχο, η Κομισιόν θα συνεχίσει να εργάζεται προς την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα.
Ρόλος της είναι να επιδιώκει συμβιβασμούς.
Τώρα είναι η στιγμή να καθίσουν όλοι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 

Συγκεκριμένες προτάσεις ζητούν από την Ελλάδα Μerkel, Hollande
Μήνυμα πως η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ, αλλά και πως πρέπει να παρουσιάσει σοβαρές αποφάσεις στη Σύνοδο Κορυφής της Τρίτης απέστειλαν από κοινού ο Γάλλος πρόεδρος Fr. Hollande και η Γερμανίδα Καγκελάριος A. Merkel, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν μετά τη συνάντησή τους στο Παρίσι.
Εγώ και η Καγκελάριος Merkel σεβόμαστε την ψήφο του ελληνικού λαού, διεμήνυσε ο Fr. Hollande, για να εξηγήσει ωστόσο πως η Σύνοδος Κορυφής της Τρίτης θα καθορίσει τη θέση της Ευρώπης έναντι των ελληνικών προτάσεων.
Η πρόταση της διαπραγμάτευσης είναι ανοιχτή, δεσμεύθηκε ο Γάλλος πρόεδρος, ζητώντας ταυτόχρονα από την Ελλάδα να καταθέσει αξιόπιστες και σοβαρές προτάσεις.
Σεβόμαστε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, καθώς η Ευρώπη είναι δημοκρατία, σημείωσε.
Από την πλευρά της, η Angela Merkel υποστήριξε ότι αποδεχόμαστε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, πρέπει να διαχειριστούμε αυτήν την απόφαση.
«Πρέπει να δούμε πώς το βλέπουν οι άλλες 18 χώρες της Ευρωζώνης το αποτέλεσμα» τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ αποσαφήνισε ότι «η πόρτα των συνομιλιών παραμένει ανοιχτή, σε αυτό το πνεύμα γίνεται και η σύνοδος».
«Ο χρόνος πιέζει. Θέλουμε τις προτάσεις της ελληνικής πλευράς στο τραπέζι» κατέληξε η Καγκελάριος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης