Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επικοινωνία Tusk - Τσίπρα σήμερα, για την προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής

tags :
Επικοινωνία Tusk - Τσίπρα σήμερα, για την προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής
Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα κάνει σήμερα στις Βρυξέλλες μια καθοριστική προσπάθεια να επιτύχει συμφωνία της τελευταίας στιγμής
Σε συνεχή επαφή βρίσκονται από το πρωί σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης D. Tusk με τον Έλληνα πρωθυπουργό Α. Τσίπρα ώστε να προετοιμαστεί κατάλληλα η Σύνοδος Κορυφής.
Αυτό γνωστοποίησε λίγη ώρα πριν ο Tusk, καλλιεργώντας τις προσδοκίες ότι μπορεί να υπάρξει κάποια πρόοδος προς τη σωστή κατεύθυνση σήμερα για την Ελλάδα.
Ο έλληνας πρωθυπουργός θα κάνει σήμερα στις Βρυξέλλες μια καθοριστική προσπάθεια να επιτύχει συμφωνία της τελευταίας στιγμής ώστε να κρατήσει τη χώρα στην ευρωζώνη.
Η Ελλάδα βρίσκεται ήδη σε αχαρτογράφητα οικονομικά νερά μετά την αδυναμία πληρωμή του ΔΝΤ στις 30 Ιουνίου, που οδήγησε σε capital controls, ενώ η ΕΚΤ δυσχέρανε ακόμη περισσότερο την κατάσταση για την Ελλάδα μη παρέχοντας μεγαλύτερη ρευστότητα στις τράπεζες.
Οι ευρωπαίοι ηγέτες έχουν ήδη ξεκαθαρίσει στον Έλληνα πρωθυπουργό είναι ήρθε ο καιρός για να δώσει μια σοβαρή πρόταση για την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης.
Και όπως ζήτησε και ο πρόεδρος της Κομισιόν Juncker "ο Τσίπρας θα πρέπει να εξηγήσει ποιο είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της Κυριακής καθώς κανείς δεν είναι σε θέση να το καταλάβει" τόνισε σε εριστικό ύφος στην ομιλία του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης