Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καλαφάτης (ΝΔ): Μοναδικός στόχος να κλείσει μια συμφωνία με όσο το δυνατό καλύτερους όρους για να συνεχίσουμε στο ευρώ

Καλαφάτης (ΝΔ): Μοναδικός στόχος να κλείσει μια συμφωνία με όσο το δυνατό καλύτερους όρους για να συνεχίσουμε στο ευρώ
"Θα είναι μια πολύ δύσκολη συμφωνία, αλλά δεν μπορεί να μη γίνει"
«Πρέπει να συμφωνήσουμε ότι ο μοναδικός στόχος είναι να κλείσει μια συμφωνία με όσο το δυνατό καλύτερους όρους για να συνεχίσουμε στο ευρώ.
 Θα είναι μια πολύ δύσκολη συμφωνία, αλλά δεν μπορεί να μη γίνει», ανέφερε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης, μιλώντας στην εκπομπή ΕΡΤ- Ενημέρωση.
Όπως είπε, «υπάρχει ανάγκη συνεννόησης και συναίνεσης.
Το μήνυμα που πρέπει να βγει, πλέον, μετά το δημοψήφισμα και τη χθεσινή συνάντηση των Πολιτικών Αρχηγών, είναι ότι αυτή η χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει με τσιτάτα και επιχειρήματα συνθηματολογικού χαρακτήρα».
Ο κ. Καλαφάτης τόνισε πως δεν υπάρχει Έλληνας που να μην έχει πληγεί το τελευταίο χρονικό διάστημα.
 "Αυτό πρέπει να επιφορτίσει, ακόμη παραπάνω, όσους έχουν πολιτική ευθύνη" πρόσθεσε και ξεκαθάρισε πως  "με πολωτική προσέγγιση διχαστικού χαρακτήρα δεν μπορούμε να πάμε πουθενά.
Πρέπει να κάνουμε ένα βήμα από την άλλη πλευρά".
Για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος υπογράμμισε πως, "ενώ στο "ΝΑΙ" υπάρχει μια ομoιογενής απάντηση, στο "ΟΧΙ" συμμετείχε μια μεγάλη γκάμα ανθρώπων.
Είδαμε δυνάμεις της άκρα δεξιάς και της άκρα αριστεράς να συντάσσονται.
 Συμπορεύθηκαν οπαδοί του λόμπι της δραχμής, ξενοφοβικοί, αγανακτισμένοι, ακόμη και  οργισμένοι".
Πρόσθεσε πως προεκλογικά ακολουθήθηκαν διχαστικές τακτικές ακούστηκαν συνθήματα του τύπου "θα αφήσετε αυτούς να καταλύσουν τη δημοκρατία μας", ενώ την επόμενη μέρα "γνωρίζαμε ότι αυτοί ακριβώς θα είναι και συνομιλητές μας".
"Αν επικρατούσε το "ΝΑΙ", πάλι θα παραιτούνταν ο κ. Βαρουφάκης, πάλι ο κ. πρωθυπουργός κατά 90% θα συγκαλούσε σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών" τόνισε, για να υπογραμμίσει το παράδοξο των όσων έγιναν, όπως είπε.
Και κατέληξε λέγονατς πως  "έχουμε μια νέα σελίδα να γράψουμε ως Ελλάδα.
Πρέπει να συμφωνήσουμε ότι ο μοναδικός στόχος είναι να κλείσει μια συμφωνία με όσο το δυνατό καλύτερους όρους για να συνεχίσουμε στο ευρώ.
Θα είναι μια πολύ δύσκολη συμφωνία, αλλά δεν μπορεί να μη γίνει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης