Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κοντονής: Διόγκωση φαινομένων παραβατικότητας προκαλείται από την εμπλοκή εξωχώριων στοιχηματικών εταιριών

Κοντονής: Διόγκωση φαινομένων παραβατικότητας προκαλείται από την εμπλοκή εξωχώριων στοιχηματικών εταιριών
Στην Άτυπη  Συνόδο Υπουργών Αθλητισμού της Ε.Ε
«Διόγκωση των φαινομένων παραβατικότητας προκαλείται από την εμπλοκή εξωχώριων στοιχηματικών εταιριών που δραστηριοποιούνται στον τομέα του αθλητισμού (gambling) και επωφελούνται εις βάρος των εθνικών οικονομιών», ανέφερε με την ολοκλήρωση των εργασιών της Άτυπης Συνόδου Υπουργών Αθλητισμού της Ε.Ε. στο Λουξεμβούργο, ο Υφυπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σταύρος Κοντονής.
Ο ίδιος αφού τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει να δώσει απάντηση με την υλοποίηση ενιαίας ευρωπαϊκής πολιτικής για το θέμα αυτό, σημείωσε πως «και το Συμβούλιο της Ευρώπης οφείλει να συνεργαστεί, ενεργά και στενά, με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το μείζον αυτό ζήτημα, το οποίο συνεχώς μειώνει την αξιοπιστία της αγωνιστικής δραστηριότητας μέσω της ευγενούς άμιλλας».
Υπογράμμισε δε, πως η λογική της πλήρους οικονομικής απελευθέρωσης της δραστηριότητας των εθνικών και διεθνών αθλητικών φορέων, η έλλειψη συνεπούς εποπτείας και μηχανισμών ελέγχου από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έχει σαν αποτέλεσμα την διόγκωση των αρνητικών φαινομένων και την ταυτόχρονη συρρίκνωση του κοινωνικού αθλητισμού (sports for all).
Κατά τον ίδιο, η EPAS ως φορέας προπαρασκευαστικών δράσεων πρέπει να διευρύνει και να διευκολύνει το πεδίο των συνεργασιών στους παραπάνω τομείς.
Ακόμη, σύμφωνα με τον κ. Κοντονή, έχει σημασία να αποτελέσει αντικείμενο δράσεων το θέμα της οικονομικής βιωσιμότητας του αθλητισμού.
Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι η Ελληνική Κυβέρνηση τάσσεται και εργάζεται συστηματικά υπέρ όλων εκείνων των πολιτικών που αναδεικνύουν τον κοινωνικό ρόλο του αθλητισμού και τη μέγιστη συνεισφορά του σε τομείς όπως δημόσια κοινωνική υγεία, παιδεία, κ.α.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης