Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παππάς: Κάποιοι προέτρεπαν την κυβέρνηση να υιοθετήσει την πρόταση Schaueble

Παππάς: Κάποιοι προέτρεπαν την κυβέρνηση να υιοθετήσει την πρόταση Schaueble
«Πλανάται όποιος πιστεύει ότι εκτός ευρώ θα υπάρχουν λιγότεροι φόροι και δεν θα χρειαζόμαστε το ΔΝΤ»
Στην αποδόμηση της επιχειρηματολογίας της Αριστερής Πλατφόρμας αναλώθηκε στην ομιλία του στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Παππάς.
Συγκεκριμένα, ο υπουργός Επικρατείας διευκρίνισε ότι «πλανάται όποιος πιστεύει ότι εκτός ευρώ θα υπάρχουν λιγότεροι φόροι, ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα στο ασφαλιστικό και ότι δεν χρειαζόμαστε τη συμμετοχή του ΔΝΤ».
Όσον αφορά την εναλλακτική, ο Παππάς αποκάλυψε πως «υποστηρίχτηκε στη συνεδρίαση της ΚΟ η πρόταση Σόιμπλε, μάλιστα, υπήρξαν στελέχη, τα οποία στους διαδρόμους τον προέτρεπαν να υιοθετήσει η κυβέρνηση την πρόταση αυτή, που προβλέπει την έξοδο της χώρας από το ευρώ».
Σχετικά με το δημοψήφισμα η άποψη του υπουργού ήταν «ότι δεν προκύπτει από πουθενά η ερμηνεία ότι το «όχι» ήταν εντολή για ρήξη και έξοδο από το ευρώ», ενώ χαρακτήρισε «ανυπόστατη τη ρητορική που λέει ότι η κυβέρνηση φέρνει τρίτο και χειρότερο μνημόνιο».
Για το επίμαχο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, ο Παππάς εξήγησε ότι «πρέπει να αποκτήσει το ΕΣΡ νόμιμη σύνθεση για να προχωρήσει η διαδικασία» και τέλος κάλεσε όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να κινητοποιηθούν για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις ρωτώντας αν «θα δώσουμε καμιά μάχη ή θα ενσωματώνουμε ήττες και καταθλίψεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης