Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κορωνάκης (ΣΥΡΙΖΑ): Αναγκαίο ένα σχέδιο που δεν θα μετατρέπει το μνημόνιο σε πολιτική μας

Κορωνάκης (ΣΥΡΙΖΑ): Αναγκαίο ένα σχέδιο που δεν θα μετατρέπει το μνημόνιο σε πολιτική μας
"Πρέπει να αποφύγουμε με κάθε τρόπο κυβέρνηση ειδικού σκοπού ή εθνικής ενότητας"
Τη συγκρότηση ενός σχεδίου που "δεν θα μετατρέπει το μνημόνιο σε πολιτική μας", υπογραμμίζει συνέντευξή του στην Αυγή ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κορωνάκης.
Επιπλέον, θέτει σε πρώτη προτεραιότητα την οργάνωση του βασικού συμμάχου κυβέρνησης και κόμματος, "του ίδιου του λαού", ενώ για την πορεία του κόμματος προς το έκτακτο συνέδριο, σημειώνει ότι δεν πρέπει να είναι "εσώκλειστο" αλλά, χρησιμοποιώντας τις προβλέψεις του καταστατικού να στραφεί πιο πολύ στην ελληνική κοινωνία.
Μάλιστα, τονίζει την ανάγκη οι αποφάσεις του συνεδρίου να ληφθούν σε "ανοιχτό διάλογο με ό,τι κινείται στην Ευρώπη".
Σύμφωνα με τον κ. Κορωνάκη, «πρέπει να αποφύγουμε με κάθε τρόπο κυβέρνηση ειδικού σκοπού ή εθνικής ενότητας.
Έχω πει ξανά ότι η εποχή των τεράτων τελείωσε στις προηγούμενες εκλογές".
"Νομίζω ότι μετά τη συνεδριακή μας διαδικασία θα κληθούμε όλοι να υπηρετήσουμε το σχέδιο που θα αποφασίσουμε συλλογικά.
Άρα η περίοδος των διαφορετικών στάσεων μέσα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα τελειώνει με το έκτακτο συνέδριο", αναφέρει χαρακτηριστικά.
Κατά τον ίδιο, "η Αριστερά δεν φτιάχνει στρατηγικά σχέδια με βάση τα νομίσματα, αλλά με την πολιτική της που σχεδιάζεται προς όφελος του λαού".
Απαντώντας για το αν μπορούν να συνυπάρξουν στο κόμμα δύο αλληλοσυγκρούομενες απόψεις, σημειώνει ότι "από τη στιγμή που όλοι αναγνωρίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι υπήρξε ένας εκβιασμός και αποτέλεσμά του είναι η συμφωνία, οφείλουν όλοι να συζητήσουν τα διαφορετικά σχέδια που μπορεί να μας βγάλουν από το αδιέξοδο".
Μεταξύ άλλων, ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής δηλώνει "χρειαζόμαστε χρόνο, ανάσες για να εκτιμήσουμε την ως τώρα πορεία μας, τα θετικά και τα αρνητικά και να συγκροτήσουμε ένα σχέδιο για το επόμενο διάστημα που δεν θα μετατρέπει το Μνημόνιο σε πολιτική μας, που θα δείχνει ότι η συμφωνία είναι το αποτέλεσμα ενός εκβιασμού τον οποίο και θέλουμε να υπερβούμε".
Για τις διαφοροποιήσεις στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας με τα "όχι" και τα "παρών" στις ψηφοφορίες για τα προαπαιτούμενα και το κατά πόσο είναι καλό η κυβέρνηση να στηρίζεται σε ψήφους ΝΔ, Ποταμιού, ΠΑΣΟΚ, ο κ. Κορωνάκης αναφέρει "τα ‘ναι', τα ‘όχι' και τα ‘παρών' των προηγούμενων ψηφοφοριών βγήκαν από τους περισσότερους βουλευτές με πολύ κόπο και πόνο.
Και άρα δεν πρέπει να τα θεωρήσουμε ευθεία αμφισβήτηση της κυβέρνησης.
Και βέβαια συμφωνώ ότι πρέπει να αποφύγουμε με κάθε τρόπο κυβέρνηση ειδικού σκοπού ή εθνικής ενότητας.
Έχω πει ξανά ότι η εποχή των τεράτων τελείωσε στις προηγούμενες εκλογές.
Νομίζω ότι μετά τη συνεδριακή μας διαδικασία θα κληθούμε όλοι να υπηρετήσουμε το σχέδιο που θα αποφασίσουμε συλλογικά.
Άρα η περίοδος των διαφορετικών στάσεων μέσα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα τελειώνει με το έκτακτο συνέδριο".
Τονίζει δε, πως "οποιοδήποτε μέλος της ΚΕ ή της ΚΟ ήταν στη θέση του πρωθυπουργού το βράδυ της διαπραγμάτευσης, την ημέρα της υπογραφής δεν θα διάλεγε την άτακτη χρεοκοπία, την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος με κίνδυνο να χάσει ο κόσμος το μικρό απόθεμα των καταθέσεων που είχε στις τράπεζες".
Πλέον, σύμφωνα με τον κ. Κορωνάκη, " χρειάζεται να συζητήσουμε σοβαρά ένα σχέδιο που θα μας απεμπλέκει, γιατί δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχουμε μια κατάσταση άρσης της λαϊκής κυριαρχίας".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης