Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πανούσης: Έχουμε αλλαγή κυβέρνησης, αλλά όχι αλλαγή καθεστώτος – Τι λέει για τον Βαρουφάκη

Πανούσης: Έχουμε αλλαγή κυβέρνησης, αλλά όχι αλλαγή καθεστώτος – Τι λέει για τον Βαρουφάκη
O Τσίπρας "να φτιάξει πρώτα το κράτος και μετά την Αριστερά"
Η αποσταθεροποίηση του νομίσματος θέτει ζήτημα διατάραξης της εύρυθμης λειτουργίας του πολιτεύματος, τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούση.
Ειδικότερα, ο κ. Πανούσης στο «Βήμα της Κυριακής» δηλώνει ότι «η αποσταθεροποίηση του νομίσματος, η αποσύνδεση νομίσματος-ασφάλειας συναλλαγών και κατ’ επέκταση η διατάραξη της κοινωνικής ειρήνης θέτουν ευθέως ζήτημα διατάραξης της εύρυθμης λειτουργίας του Πολιτεύματος, άρθρο 134, παράγραφος 2, περίπτωση β’ του Ποινικού Κώδικα» (σ.σ. στοιχειοθετείται το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας).
Ο ίδιος για το ενδεχόμενο κάποιοι να επεξεργάζονται σχέδια αλλαγής πολιτεύματος ή δημοκρατικής εκτροπής, υπενθυμίζει ότι «το Σύνταγμα και οι νόμοι στηρίζουν την αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία, τη λαϊκή κυριαρχία και όχι τη λαϊκή δημοκρατία» και τονίζει πως «έχουμε αλλαγή κυβέρνησης, αλλά όχι αλλαγή καθεστώτος».
Μάλιστα, ο αναπληρωτής υπουργός προτείνει στον Αλέξη Τσίπρα «να φτιάξει πρώτα το κράτος και μετά την Αριστερά.
Να μην πηγαίνει αντίστροφα».
Σημειώνει δε, πως η αριστερά έκανε ιστορικά λάθη όταν ήταν αντιπολίτευση, αλλά τώρα που είναι κυβέρνηση κινδυνεύει να κάνει εγκληματικά λάθη και ήδη κυριαρχεί το σύνδρομο ποιος θα χρεωθεί τη διάσπαση.
Σε ερώτηση για στάση του κ. Βαρουφάκη μετά την απομάκρυνσή του από το υπουργείο Οικονομικών, ο κ. Πανούσης απαντά ότι «στο ζήτημα της πολιτικής διαχείρισης του όλου θέματος μετά την απομάκρυνσή του, διαπιστώνω στοιχεία ύβρεως, αχαριστίας και έλλειψης τιμής και στον πρωθυπουργό και στην κυβέρνηση».
Επιπλέον, για τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, τον Γιάνη Βαρουφάκη, τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και το πολιτικό τους μέλλον, ο κ.Πανούσης αναφέρει ότι «κοινός παρονομαστής θα έπρεπε να είναι αυτό που ονομάζουμε ηθική της αριστεράς.
Η παραίτηση δηλαδή από το κόμμα και από τα αξιώματα και η απευθείας προσφυγή στο λαό (όποτε διεξαχθούν εκλογές), ο οποίος είναι ο μόνος που μπορεί να κρίνει τις διαφορετικές προσεγγίσεις».
Μάλιστα, για τον κ. Λαφαζάνη, υπογραμμίζει ότι «είναι ο Παναγιώτης ένας έντιμος άνθρωπος και σωστός σε αυτά που λέει.
Απλώς στο οποιοδήποτε σχέδιό του, που δεν είναι ούτε ευκρινές ούτε κατανοητό, φαίνεται ότι δεν λαμβάνει υπ’ όψιν τις διαστάσεις της παγκοσμιοποίησης, της Ε.Ε. και των εθνικών κινδύνων, και ιδίως της μη νομιμοποίησής τους από τον ελληνικό λαό».
Σημειώνεται ότι με αφορμή της δηλώσεις του κ. Πανούση για τον κ. Βαρουφάκη, το ΠΑΣΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση, αναφέροντας ότι συμφωνεί με τις δηλώσεις αυτές, ζητώντας παράλληλά «ο καθηγητής κ. Πανούσης να ενημερώσει τον Πρωθυπουργό, για τις ευθύνες του ηθικού αυτουργού, αυτού που έδωσε την εντολή για τα παιγνίδια με το νόμισμα και την οικονομία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης