Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οργισμένη απάντηση Βούτση σε Πανούση για τις δηλώσεις περί προδοσίας του Βαρουφάκη - Είναι λεκτικές ακρότητες

Οργισμένη απάντηση Βούτση σε Πανούση για τις δηλώσεις περί προδοσίας του Βαρουφάκη - Είναι λεκτικές ακρότητες
Οι χαρακτηρισμοί αυτοί εμπεριέχουν και νοήματα εξαιρετικά αμφίσημα, που δημιουργούν προβληματισμό με αρνητικό πρόσημο
Την οργισμένη αντίδραση του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκου Βούτση προκάλεσαν οι δηλώσεις του Γιάννη Πανούση περί «προδοσίας» του Γ. Βαρουφάκη.
«Αυτά είναι απίστευτα πράγματα, όταν μάλιστα ο ίδιος ο πρωθυπουργός πήρε στη Βουλή και πολύ καλά έκανε, όλη την ευθύνη όχι μόνο για το ότι υφίστανται εκθέσεις επί των συνεπειών, αλλά και για το ότι υπάρχουν – κατ’ ελάχιστο- προετοιμασίες, για να αντιμετωπισθούν οι ασφυκτικές πιέσεις. Δεν έχει κανένα νόημα. Μόνο διχασμό μπορούν να προκαλέσουν όλα αυτά» αναφέρει ο Ν. Βούτσης.
Με σκληρή γλώσσα ο υπουργός χαρακτήρισε «λεκτικές ακρότητες» τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη.
«Οι χαρακτηρισμοί αυτοί εμπεριέχουν και νοήματα εξαιρετικά αμφίσημα, που δημιουργούν προβληματισμό με αρνητικό πρόσημο» δήλωσε εξοργισμένος ο Ν. Βούτσης λέγοντας ότι ο Γ. Πανούσης με αυτές του τις δηλώσεις φαίνεται ότι είναι «εκτός τόπου και χρόνου» ειδικά τους περί «εσχάτης προδοσίας» υπαινιγμούς του σε βάρος του Γ. Βαρουφάκη.
«Ο Γ. Πανούσης γνώριζε καλά ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται πλάνα για την αντιμετώπιση συνεπειών πρωτόγνωρων καταστάσεων (πχ capital control)» τόνισε διερωτώμενος «εάν έχει κανένα νόημα, τώρα να τα βαφτίζουμε όλα αυτά, να τα περιχαρακώνουμε ή να τα πασπαλίζουμε από πάνω με εκδοχές ή υπαινιγμούς περί εσχάτης προδοσίας;
Ο Ν. Βούτσης σημείωσε επίσης ότι είναι υποχρέωση των κυβερνητικών στελεχών «να κάνουν τέτοιου τύπου προετοιμασίες», αλλά και «να μην τις εξηγούν δημοσίως».
«Αν έχω να προσάψω κάτι στον Γιάνη Βαρουφάκη είναι ακριβώς ότι δεν χρειάζονταν όλες αυτές οι εξηγήσεις» κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης