Τελευταία Νέα
Πολιτική

Το ΥΠΟΙΚ προωθεί ρύθμιση για δέσμευση ακινήτων και καταθέσεων σε μεγαλοφειλέτες του δημοσίου

Το ΥΠΟΙΚ προωθεί ρύθμιση για δέσμευση ακινήτων και καταθέσεων σε μεγαλοφειλέτες του δημοσίου
H εφορία ξεκινά τη διασταύρωση στοιχείων μέσω των φορολογικών δηλώσεων του ΚΕΠΥΟ και των τραπεζών
Νέα ρύθμιση προωθεί το υπουργείο Οικονομικών που θα επιτρέπει στην εφορία, μετά από εισαγγελική παρέμβαση να προχωρά σε δέσμευση ακινήτων και καταθέσεων σε μεγαλοφειλέτες του δημοσίου.
Η πληροφορία, που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Mega, αναφέρει ότι οι ρυθμίσεις αυτές θα γίνουν στο πλαίσιο της πάταξης της φοροδιαφυγής μέσω των σκληρών ελέγχων που έχει ξεκινήσεις ήδη του αρμόδιο υπουργείο.
Έτσι στο εξής, η εφορία ξεκινά τη διασταύρωση στοιχείων μέσω των φορολογικών δηλώσεων του ΚΕΠΥΟ και των τραπεζών, όπου θα έχει πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς.
Εάν από τους ελέγχους αυτούς και τις διασταυρώσεις στοιχείων, διαπιστωθεί κάποιο ύποπτο πρόσωπο ή εταιρεία ο ελεγκτής με αίτημά τους προς τον εισαγγελέα να ζητά το «πράσινο φως» για να ανοίγονται λογαριασμοί επιτρέποντας στο δημόσιο να προχωρά ακόμη και σε κατασχέσεις ακινήτων και καταθέσεων σε όσους οφείλουν μεγάλα ποσά στην εφορία.
Οι έλεγχοι αυτοί θα γίνουν σε ιδιώτες και εταιρείες για λογαριασμούς άνω των 300 χιλιάδων ευρώ και εμβασμάτων άνω των 100 χιλιάδων ευρώ σε βάθος 10 ετίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης