Τελευταία Νέα
Πολιτική

Π. Δούκας: Το μνημόνιο είναι πολύ καλύτερο από το να κόβονται στο νομισματοκοπείο ταλαίπωρες πληθωριστικές δραχμούλες

Π. Δούκας: Το μνημόνιο είναι πολύ καλύτερο από το να κόβονται στο νομισματοκοπείο ταλαίπωρες πληθωριστικές δραχμούλες
Άρθρο του Πέτρου Δούκα στο bankingnews.gr με αφορμή δήλωση της Λαϊκής Ενότητας....
(upd)H Λαϊκή Ενότητα διαδηλώνει ότι «Αριστερά και Μνημόνιο είναι έννοιες ασυμβίβαστες μεταξύ τους»!

Ακόμα δεν έχουν πάρει χαμπάρι

1)Ότι ο μηχανισμός διάσωσης (=Μνημόνιο), συμφωνήθηκε με τα άλλα Ευρωπαϊκά Κράτη, ακριβώς γιατί εμείς στην Ελλάδα, ΔΕΝ παράγουμε αρκετά για να πληρώνουμε τους μισθούς και τις συντάξεις που είχαμε καθορίσει, ή για να καλύψουμε τις δαπάνες για την άμυνα, τα νοσοκομεία (και φυσικά τις υποχρεώσεις μας για τόκους και χρεολύσια).
Εμείς τους ζητάμε συνέχεια λεφτά για να καλύψουμε τις ανάγκες που δεν μπορούμε να καλύψουμε μόνοι μας!
Χωρίς κάποιο μηχανισμό διάσωσης όχι μόνο οι μισθοί και οι συντάξεις, αλλά
και ολόκληρο το διοικητικό σύστημα της Χώρας μας θα κατέρρεε!!

2)Ότι για να βελτιώσουμε τα πραγματικά μας εισοδήματα πρέπει να καταφέρουμε να παράγουμε περισσότερα αγαθά, υψηλότερης ποιότητας που να πουλιούνται σε καλές τιμές στις ελεύθερες διεθνείς αγορές!
Πρέπει κάποτε να κατανοήσει η Αριστερά, ότι πλούτος και εισοδήματα δημιουργούνται μόνο από την επίμονη και μυαλωμένη εργασία των πολιτών και όχι από Κυβερνητικά Διατάγματα και νουθεσίες, ούτε με το να επιβάλλουν κάποιοι στο Νομισματοκοπείο να 'κόψει' δισεκατομμύρια ταλαίπωρες πληθωριστικές δραχμούλες χωρίς κανένα αντίκρισμα!

Για να παράγουμε περισσότερα και για να αποκαθηλώσουμε την ανεργία από το 31%, πρέπει να προσελκύσουμε ένα τσουνάμι επενδύσεων!

Αυτό όμως απαιτεί πολύ πιο φιλικό περιβάλλον για τις επενδύσεις, την επιχειρηματικότητα και την κερδοφορία = πολύ  χαμηλότερη φορολογία, συμμάζεμα του όγκου του Κράτους, μαζικές αποκρατικοποιήσεις, απλοποίηση των αδειοδοτήσεων και πλήθος άλλων μεταρρυθμίσεων!


Πρέπει επίσης να επαναλειτουργήσει άμεσα και πλήρως το τραπεζικό σύστημα με μηδενικό κούρεμα καταθέσεων!
Είναι πραγματικά εκπληκτική η αδράνεια και η παντελής έλλειψη πρωτοβουλιών από Ελληνικής πλευράς προς τη κατεύθυνση αυτή!

Έπρεπε ό ίδιος ο Πρωθυπουργός να είχε επισκεφθεί την κα. Μέρκελ, τον κ. Ντράγκι και τον κ. Νουαγιέ ώστε να εξασφαλισθεί (με επίσημη και αμετάκλητη δήλωση), ότι δεν θα υπάρξει ούτε ένα ευρώ κούρεμα είτε για καταθέσεις κάτω των €100 χιλ. είτε για μεγαλύτερες και για να επιταχυνθεί η διαδικασία της νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.
Για να αρχίσει να μεταστρέφεται κάπως η ψυχολογία και να έχουν πλέον οι δημιουργικές επιχειρήσεις πρόσβαση σε ρευστότητα και σε πιστώσεις!


Υπενθυμίζω πως τα ακίνητα των Ελλήνων έχουν ήδη χάσει 25 δισ σε αξίες το τελευταίο επτάμηνο, το Ελληνικό Χρηματιστήριο έχει ήδη χάσει 15 δισ. σε κεφαλαιοποίηση, τα ομόλογα έχουν απολέσει 15 δισεκ. οι μη εισηγμένες Ελληνικές έχουν ήδη απολέσει "αξία" 10 δισεκ., 35 δισεκ. καταθέσεις στις Ελληνικές τράπεζες έχουν ήδη αποσυρθεί από το σύστημα (μόνο το τελευταίο επτάμηνο - με όλες τις αρνητικές επιπτώσεις στην ρευστότητα και την οικονομική δραστηριότητα), ενώ άλλα 20-30 δισεκ. καταθέσεις Ελλήνων "κινδυνεύουν" με κάποιου είδους κούρεμα.

Εντωμεταξύ, τα φορολογικά έσοδα καταρρέουν, η απώλεια εισοδημάτων με όλα αυτά πρέπει να υπερβαίνει τα 7 δισεκ., ενώ οι μικρομεσαίες εξαγωγικές, βιοτεχνικές, τουριστικές, και εμπορικές επιχειρήσεις διαλύονται χωρίς πρώτες ύλες και με μηδενική συναλλακτική πίστη και ρευστότητα!

Είναι ώρα για περισσότερη δουλειά ουσίας!
Από όλους!

Πέτρος Γ. Δούκας
•Chairman, Capital Partners SA - Investment Banking Advisors
26 Filellinon Street
Athens 10558 Greece
•Member of the Board, Kustom Kolor Paint Research Laboratories SA
•fm. Member of Parliament - Attica Region
•fm. Deputy Minister of Finance
•fm. Deputy Minister of Foreign Affairs
•fm. Chairman of the Board: PEPSICO Greece, ERICSSON Greece, AGET-HERACLES CEMENT, NOVA PAY-TV GROUP
•fm. Country Head: CITIBANK Greece

(Πρώτη ενημέρωση: Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015, ώρα 07:49)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης