Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις - Ηττημένος νικητής ο ΣΥΡΙΖΑ στο 23% με 24%, η ΝΔ 20% με 21% - Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή

tags :
Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις - Ηττημένος νικητής ο ΣΥΡΙΖΑ στο 23% με 24%, η ΝΔ 20% με 21% - Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή
Τρίτο κόμμα με 6,7% έως 7% θα είναι η Χρυσή Αυγή με βάση 5 δημοσκοπήσεις
(Upd2) Απόσταση 3 μονάδων ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ προβλέπει σε δημοσκόπηση της η Κάπα Reasearch για λογαριασμό του Βήματος της Κυριακής.
Η δημοσκόπηση εμφανίζει το ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου να κερδίζει το 27,3% και τη ΝΔ να έχει μειώσει τη διαφορά στο 24,2%.
Κι αυτή η δημοσκόπηση παρουσιάζει τη Χρυσή Αυγή να αυξάνει σημαντικά τα ποσοστά της κατέχοντας την τρίτη θέση με 6,8% και ακολουθεί το Ποτάμι με 5,5%, το ΚΚΕ με 5%, το ΠΑΣΟΚ με 4,3% και η ΛΑΕ με 4,8%.
Η δημοσκόπηση της Κάπα Reasearch προβλέπει και είσοδο στη Βουλή του κόμματος της Ένωσης Κεντρώων του Λεβέντη με 3,3% αλλά και των ΑΝ.ΕΛ με 3%.

Στη δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του «Πρώτου Θέματος», κλείνει η ψαλίδα ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ στο 1,5% ενώ θεωρείται απίθανη η αυτοδυναμία του πρώτου κόμματος. Στη Βουλή πάντως θα καταφέρουν να δηλώσουν παρουσία οκτώ κόμματα, οι αρχηγοί των οποίων θα κληθούν την επόμενη ημέρα να διαπιστώσουν εάν συντρέχουν οι συνθήκες σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας.


Νωρίτερα το bankingnews είχε προβλέψει:

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο ηττημένος νικητής των εκλογών με βάση όλες τις μετρήσεις που δημοσιεύονται ή θα δημοσιευθούν.

Με βάση τις συγκλίνοντα στοιχεία από τις νέες δημοσκοπήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα με τελικό ποσοστό που μπορεί να κινηθεί προς το 23 με 24%.
Οι δημοσκοπήσεις που ήδη έχουν δημοσιευτεί φέρνουν τον ΣΥΡΙΖΑ μπροστά με 23% ενώ οι δημοσκοπήσεις του Σαββατοκύριακου τον τοποθετούν στο 24% ή εύρος 23% με 25%. 
Η ΝΔ κινείται μεταξύ 20-22% στις δημοσκοπήσεις.
Με βάση όμως αναγωγές το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να φθάσει στο 26% ή 27% και της ΝΔ στο 22% με 23%.
Τρίτο κόμμα με ποσοστό κάτω από 7% θα είναι η Χρυσή Αυγή.
Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει πρώτο κόμμα σε όλες τις δημοσκοπήσεις που θα δημοσιευθούν αλλά χάνει έως -15% με βάση τα δημοσκοπικά ευρήματα του Ιουνίου.
Η ιστορική κωλοτούμπα, η μετατροπή του ΟΧΙ σε ΝΑΙ του δημοψηφίσματος, η αποδοχή του μνημονίου και γενικώς η απίστευτη ανακολουθία του ΣΥΡΙΖΑ με βάση το πρόγραμμα του προκαλεί μεγάλη αποσυσπείρωση στο κόμμα.
Η απογοήτευση κυριαρχεί στο κόμμα ειδικά στους νέους που ήταν το δυναμικό του στοιχείο.
Οι νέοι που απογοητεύτηκαν και οι ηλικίες από 33 έως 48 που φοβήθηκαν λόγω των capital controls πλήττουν καίρια τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ.
Να θυμίσουμε ότι τον Ιούνιο ο ΣΥΡΙΖΑ λάμβανε στις δημοσκοπήσεις έως 40% με 41% και τώρα έχει καταρρεύσει σε διάστημα 2 μηνών στο 23% με 24%.
Η ΝΔ παραμένει και αυτή καθηλωμένη κάτω από τα ποσοστά της κοντά στο 21% με 22%, η συσπείρωση που διαφαινόταν ότι θα προκαλέσει ο Μειμαράκης δεν φαίνεται να επιβεβαιώνεται ενώ η Χρυσή Αυγή θα είναι τρίτο κόμμα με ποσοστά κοντά στην ζώνη του 7%.
Από τα υπόλοιπα κόμματα το Ποτάμι παραμένει καθηλωμένο στα ποσοστά του, στο 4,5% με 5% βρίσκεται το κόμμα Λαφαζάνη η Λαική Ενότητα, το ΠΑΣΟΚ στο 4%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταποντίζονται κάτω από το όριο του 3% όπως και η Ένωση Κεντρών που βρίσκεται πάνω από το 3%.
Πάντως το κόμμα που κινδυνεύει περισσότερο να μείνει εκτός Βουλής είναι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες....

Σοβαρή υποσημείωση

Κορυφαίος πολιτικός παράγοντας που δεν προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ μας δίνει τις εξής εκτιμήσεις
ΣΥΡΙΖΑ 28% με 29%
ΝΔ 22% με 23%
Χρυσή Αυγή 8,5% με 9%
Ποτάμι 6%
Λαική Ενότητα 5%
ΚΚΕ 5%
ΠΑΣΟΚ 4,5% με 5%
ΑΝΕΛ 3%
Ένωση Κεντρώων κάτω από 3%


(Πρώτη ενημέρωση Παρασκευή 28 Αυγούστου 11:28)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης