Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χριστοδουλοπούλου στον διάδοχό της Μουζάλα: Ελπίζω να μην ζήσετε την κόλαση που έζησα εγώ

Χριστοδουλοπούλου στον διάδοχό της Μουζάλα: Ελπίζω να μην ζήσετε την κόλαση που έζησα εγώ
«Σημαντικά μέτρα η κατάργηση της πολιτικής κράτησης, ο νόμος για την ιθαγένεια, η δημιουργία δομής για ασυνόδευτα ανήλικα στο Θησείο, ο Ελαιώνας»
Με τα όποια λάθη και παραλείψεις της, κατά γενική ομολογία η Τασία Χριστοδουλοπούλου είχε πολύ δύσκολο έργο με το μεταναστευτικό.
Και κατά τη διαδικασία παράδοσης – παραλαβής ευχήθηκε στον διάδοχό της Ιωάννη Μουζάλα, «να μην ζήσετε την κόλαση που έζησα εγώ», αναφερόμενη τόσο στα τεράστια προβλήματα που αντιμετώπισε, όσο και στη σκληρή κριτική που δέχτηκε.
Η απερχόμενη αναπληρώτρια υπουργός αναφέρθηκε και σε όσα έγιναν επί θητείας της στο μεταναστευτικό.
Δηλώνοντας περήφανη για «την κατάργηση της πολιτικής της κράτησης, την οποία «διαφήμιζε η πρώην κυβέρνηση» και είχε ως συνέπεια «την σπατάλη των χρημάτων της ΕΕ σε επτά κέντρα κράτησης όπου οι εισερχόμενοι στη χώρα κρατούνταν για αόριστο χρόνο», το νόμο για την ιθαγένεια των παιδιών μεταναστών 2ης γενιάς, τη δημιουργία δομής για ασυνόδευτα ανήλικα στο Θησείο και την δημιουργία ενός «πρότυπου κέντρου φιλοξενίας» στον Ελαιώνα».
Τέλος, η Χριστοδουλοπούλου υποστήριξε ότι «Ευρώπη δεν είναι μόνο το ευρώ και οι ίντριγκες, αλλά ένας ολόκληρος πολιτισμός φιλοξενίας»  και ευχαρίστησε όλο το επιτελείο της, αλλά και την κυβέρνηση που την στήριξε «στο δύσκολο έργο της».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης