Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μανιτάκης: Είναι καιρός να αποκτήσει η χώρα διακυβέρνηση που θα την οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση

Μανιτάκης: Είναι καιρός να αποκτήσει η χώρα διακυβέρνηση που θα την οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση
Βούτσης: Κληθήκαμε σε οριακές στιγμές να ανταποκριθούμε στο μείζον ζήτημα των προσφυγικών ροών
Επιστρέφει σε κυβερνητικό πόστο ο Αντώνης Μανιτάκης, ως υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών αυτή τη φορά.
Κατά τη διαδικασία παράδοσης – παραλαβής, πάντως, δεν αναφέρθηκε τόσο σε αυτό, όσο στην ανάγκη να προκύψει μία κυβέρνηση που θα δώσει διέξοδο και προοπτική στην Ελλάδα.
«Ο ελληνικός λαός εδώ και πέντε χρόνια συγκράτησε όσο μπορούσε τα αισθήματα απελπισίας, δικαιολογημένης αγανάκτησης και πολιτικής αποστροφής που ένιωθε και μαζί με τον ελληνικό λαό λειτούργησαν όσο κανονικά γινόταν οι δημοκρατικοί και κοινοβουλευτικοί μας θεσμοί και το κράτος δικαίου» ανέφερε αρχικά ο Μανιτάκης και πρόσθεσε.
«Η δημοκρατία, παρά τα όσα λέχθηκαν, λειτούργησε, κρατήθηκε.
Για την ποιότητα της Δημοκρατίας δεν είμαι σίγουρος, δεν ξέρω, αλλά ότι λειτούργησε η Δημοκρατία μας και άντεξε το Σύνταγμα είμαι σίγουρος.
Είναι καιρός τώρα πιστεύω να αποκτήσει η χώρα διακυβέρνηση ικανή να την οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση, να αντιμετωπίσει τα καθημερινά προβλήματα του κόσμου, να εδραιωθεί η κοινοβουλετική ομαλότητα και κανονικότητα, να κυβερνηθεί κανονικά ο τόπος".
Ο απερχόμενος υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης έκανε από την πλευρά του έναν μίνι απολογισμό.
«Η κυβέρνηση παραιτήθηκε γιατί έχασε την πλειοψηφία στη Βουλή, τη δυνατότητα να κάνει νομοθετικό έργο.
Κληθήκαμε σε οριακές στιγμές να ανταποκριθούμε στο μείζον ζήτημα των προσφυγικών ροών και στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σε μια εβδομάδα που το οργανώσαμε άρτια.
Αποκαταστάθηκαν αδικίες με την επαναπρόσληψη των ανθρώπων που είχαν αδικηθεί, ολοκληρώθηκε ο εθνικός σχεδιασμός για τη διαχείριση των αποβλήτων και ψηφίστηκε ο νόμος για την απόδοση ιθαγένειας στα παιδιά μεταναστών δεύτερης γενιάς».
Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χριστόφορος Βερναρδάκης αναφέρθηκε «σε δύο νομοσχέδια που είναι έτοιμα και τα οποία θα αξιολογήσει η επόμενη κυβέρνηση, το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και την επιλογή προϊσταμένων και το νομοσχέδιο για την κινητικότητα στο Δημόσιο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης