Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λαφαζάνης: Όσο η Ελλάδα είναι στην Ευρωζώνη θα έχει Μνημόνιο – Η κυβέρνηση παραιτήθηκε

Λαφαζάνης: Όσο η Ελλάδα είναι στην Ευρωζώνη θα έχει Μνημόνιο – Η κυβέρνηση παραιτήθηκε
«Βεβαίως θα συνεργαστούμε και θα συμπορευθούμε στις εκλογές με την Ζωή Κωνσταντοπούλου. Αυτό είναι σίγουρο», ανέφερε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας
Όσο η Ελλάδα παραμένει μέσα στην Ευρωζώνη, με τους πιστωτές να έχουν το πάνω χέρι, θα ζει με «μνημονιακή μπότα» και θα είναι «γερμανικό προτεκτοράτο», υποστήριξε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης, στο πλαίσιο συνέντευξης, που παραχώρησε στην τηλεόραση του Star.
«Η κυβέρνηση παραιτήθηκε», διεμήνυσε ο κ. Λαφαζάνης, ερωτηθείς σχετικά με το αν η Λαϊκή Ενότητα ευθύνεται για την πτώση της, ενώ πρόσθεσε πως ο Αλ. Τσίπρας «δεν τόλμησε να πάει στη Βουλή για να ζητήσει εμπιστοσύνη».
Όπως διευκρίνισε πάντως, «ψήφο εμπιστοσύνης σε μνημονιακές πολιτικές δεν δίνουμε, ούτε μνημόνια ψηφίζουμε», ενώ έκανε λόγο για μία «νέα αντιμνημονικακή προοδευτική πορεία» που εγγυάται η Λαϊκή Ενότητα.
Σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις, εκτίμησε ότι τα τελευταία χρόνια έχουν πέσει έξω, ενώ καταλόγισε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ «έλλειψη εναλλακτικού σχεδίου για να μην οδηγηθούμε σε νέο μνημόνιο».
Ερωτηθείς, σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, υπογράμμισε πως «βεβαίως θα συνεργαστούμε και θα συμπορευθούμε στις εκλογές με την Ζωή Κωνσταντοπούλου. Αυτό είναι σίγουρο».
Στη συνέχεια διευκρίνισε πως «η μορφή που θα πάρει αυτή η συμπόρευση θα ανακοινωθεί σύντομα», καθώς δεν είναι ακόμα δε θέση να ανακοινώσει κάτι συγκεκριμένο.
Ερωτηθείς για τις επικρίσεις που έχει δεχθεί η κυρία Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι «ως πρόεδρος της Βουλής κινήθηκε με θεσμικό τρόπο» και συνέχισε, τονίζοντας πως όλες οι κινήσεις της ήταν με βάση τον Κανονισμό και το Σύνταγμα.
«Φαίνεται ότι κάποιους τους ενοχλεί το Σύνταγμα, τους ενοχλεί και ο Κανονισμός της Βουλής», κατέληξε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης