Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λαπαβίτσας: Θα προχωρήσουμε σε στάση πληρωμών και θα ζητήσουμε διαγραφή του χρέους

tags :
Λαπαβίτσας: Θα προχωρήσουμε σε στάση πληρωμών και θα ζητήσουμε διαγραφή του χρέους
«Μιλάμε για εθνικοποίηση τραπεζών και κινήσεις δημοσίων επενδύσεων»

Πιστός στις απόψεις που εξέφραζε ανέκαθεν παρέμεινε για άλλη μια φορά ο Κώστα Λαπαβίτσας.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ThePressProjectανέφερε ότι «θα προχωρήσουμε σε παύση πληρωμών και θα επιζητήσουμε τη διαγραφή του χρέους» ενώ αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι η Λαϊκή Ενότητα είναι το κόμμα της δραχμής.
Ο γνωστός οικονομολόγος είπε επίσης ότι «θα έπρεπε να ντρέπονται όσοι μιλούν για σχέδιο Schaeuble» και χαρακτήρισε το εθνικό νόμισμα «εργαλείο».
Όσο για τις προτάσεις της ΛΑΕ σχετικά με την κρίση, ο Λαπαβίτσας επισήμανε δύο κινήσεις που πρέπει να γίνουν, «την εθνικοποίηση των τραπεζών και τις δημόσιες επενδύσεις».
Χαρακτήρισε, δε «καταστροφική την αγροτική πολιτική της ΕΕ για τον αγροτικό τομέα» και υπεραμύνθηκε της άποψης ότι «κανείς δεν έχει τα κότσια να βγάλει την Ελλάδα από την ΕΕ αν φύγει από το ευρώ».
Σημείωσε επίσης ότι ακόμα και σε περίπτωση επιστροφής στο εθνικό νόμισμα και υποτίμησής του κατά 50%, ο πληθωρισμός θα ανέβαινε στο 10%.
Προσθέτοντας, ότι "στην Ελλάδα έχουμε ζήσει και με πληθωρισμό 20%
Για την είσοδό του στην πολιτική με τον ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε ότι «ήλπιζα ότι τα πράγματα θα πάνε σε μια θετική κατεύθυνση», ενώ για τη ΛΑΕ ότι «φτιάχτηκε με ταχύτητα αστραπής και μετά τις εκλογές θα έχουμε δημοκρατικές διαδικασίες για να εξελιχθεί σε αυτό που θέλουμε».
Τέλος, εξέφρασε την αμφισβήτησή του στις δημοσκοπήσεις, που «είναι προβληματικές» και την εμπιστοσύνη του στον ελληνικό λαό, καθώς «θα ζητήσουμε τη γνώμη του αν φτάσουμε σε αδιέξοδο» επισημαίνοντας ότι «το όχι στο δημοψήφισμα ήταν ταξικό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης