Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Ήθελαν να ρίξουν την κυβέρνηση από τον Φεβρουάριο - Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αφήσει τη ΝΔ να επιστρέψει

Τσίπρας: Ήθελαν να ρίξουν την κυβέρνηση από τον Φεβρουάριο - Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αφήσει τη ΝΔ να επιστρέψει
Όλο το σύστημα ήταν απέναντί μας στο δημοψήφισμα, αλλά νικήσαμε - Έτσι και τώρα, μόνοι μας και όλοι τους, θα τους νικήσουμε
(upd10)Ηχηρό μήνυμα πως η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω, επιχείρησε να στείλει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του ομιλίας στο Αιγάλεω το βράδυ της Πέμπτης 3 Σεπτεμβρίου.
Δεν γυρίζει πίσω η Ελλάδα, τόνισε για να επισημάνει πως "στις 20 του Σεπτέμβρη ξεμπερδεύουμε οριστικά με το παλιό και κερδίζουμε το αύριο".
Παλέψαμε, δεν λυγίσαμε, δεν δειλιάσαμε και επιμείναμε να ματώνουμε για τα συμφέροντα του λαού μας, διεμήνυσε ο κ. Τσίπρας, για να προσθέσει πως "δώσαμε μάχη απέναντι στο φθαρμένο σύστημα".
Όλο το σύστημα ήταν απέναντί μας στο δημοψήφισμα, αλλά νικήσαμε, σημείωσε επίσης.
"Έτσι και τώρα, μόνοι μας και όλοι τους, θα τους νικήσουμε", πρόσθεσε.
"Mπορούμε όταν πέφτουμε να σηκωνόμαστε και να συνεχίζουμε τη μάχη", δεν δίστασε να σχολιάσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, για να συμπληρώσει πως "σημασία έχει ακόμα κι όταν σε ρίξουν να σηκωθείς και να συνεχίσεις τη μάχη".
"Δεν είμαστε φτερό στον άνεμο της ιστορίας, οι ρίζες μας πάνε βαθιά", τόνισε.
Ανεβάζοντας στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε νέα επίθεση στη Νέα Δημοκρατία, υποστηρίζοντας πως "δεν θα αφήσουμε το παλιό κατεστημένο να επιστρέψει".
Όρθιοι συνεχίζουμε τη μάχη, δεσμεύθηκε ο Αλέξης Τσίπρας για να επισημάνει πως "πιο αποφασισμένοι, πιο έμπειροι, πιο προσγειωμένοι, πιο γειωμένοι στην πραγματικότητα, κερδίζουμε το αύριο".
Η Ελλάδα πρέπει να βγει από το βαθύ χαντάκι, στο οποίο την έριξαν οι πολιτικοί του χθες, σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας.
Όπως πρόσθεσε, η κυβέρνηση έδωσε μεγάλη μάχη και σε αυτή τη μάχη δεν είχε να αντιμετωπίσει μόνο τους δανειστές, αλλά και ένα καλά μελετημένο σχέδιο ακραίων κύκλων και εκπροσώπων των κατεστημένων.
Ο κ. Τσίπρας παραδέχτηκε για μια ακόμη φορά πως υπάρχουν δύσκολα μέτρα στη συμφωνία.
Σε ό,τι αφορά το μείζον θέμα του χρέους, διεμήνυσε πως πλέον δεν συζητείται αν θα γίνει αναδιάρθρωση του χρέους, αλλά ποια θα είναι η έκταση της αναδιάρθρωσης...

Τσίπρας: To σχέδιο της αριστερής κυβέρνησης υπήρχε - Ήθελαν να μας ρίξουν από τον Φεβρουάριο
To σχέδιο της αριστερής κυβέρνησης υπήρχε, ήθελαν από τον Φεβρουάριο να μας ρίξουν, κατήγγειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra.
Όπως εξήγησε, "υπήρχε ένα σχέδιο, με τον κωδικό αριστερή παρένθεση.
Ο Σαμαράς επέλεξε να επισπεύσει την προεδρική εκλογή, γιατί ήθελε να υλοποιήσει ίσως και με κάποιους έξω, το σχέδιο αυτό.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν και είναι μια ενοχλητική κυβέρνηση. Είχαν σχέδιο να ρίξουν την κυβέρνηση το Φλεβάρη.
Τους διαψεύσαμε και πήραμε μια συμφωνία με την ασάφεια που πληρώσαμε αργότερα.
Επιχείρησαν κλείνοντας την κάνουλα της ρευστότητας.
Δεν τα κατάφεραν.
Επιχείρησαν να μας ρίξουν μέσα από την παγίδα του Schaeuble για το Grexit".
Aναφερόμενος στη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ και τη δημιουργία του νέου πολιτικού φορέα, της Λαϊκής Ενότητας, ο κ. Τσίπρας τόνισε χαρακτηριστικά πως "όλοι γνώριζαν ότι στο ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε μια μειοψηφία που υποστήριζε σθεναρά την έξοδο της χώρας από το ευρώ.
Πάντοτε ήταν στη μειοψηφία.
Όμως είχα πάντα την άποψη ότι είμαστε ένα κόμμα πολυσυλλεκτικό και οι αποφάσεις λαμβάνονται δημοκρατικά", σημείωσε.
Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα έφταναν στο σημείο, λίγες μόνο μέρες μετά την υπογραφή, όταν εξασφαλίστηκε ότι η χώρα δεν θα οδηγηθεί σε μια ολοκληρωτική καταστροφή, θα προχωρούσαν στη συγκρότηση νέου κόμματος και την πτώση της κυβέρνησης.
Περίμενα να στηρίξουν την κυβέρνηση και μετά να ζητήσουν αλλαγή στρατηγικής σε εσωκομματικής διαδικασίας.
Δεν το έκαναν και εγώ δεν μπορούσα να συνεχίσω να παριστάνω τον πρωθυπουργό με την ψήφο της αντιπολίτευσης, κατήγγειλε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης