Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ζώης: Ξεπέρασαν τις 230 χιλ. οι συλλήψεις από το Λιμενικό το 8μηνο του 2015 – Οι διασώσεις στη θάλασσα ήταν 50 χιλ.

Ζώης: Ξεπέρασαν τις 230 χιλ. οι συλλήψεις από το Λιμενικό το 8μηνο του 2015 – Οι διασώσεις στη θάλασσα ήταν 50 χιλ.
«Ατυχές περιστατικό» χαρακτήρισε ο υπηρεσιακός υπουργός τον θάνατο του 17χρονου στη Σύμη
Την υπερπροσπάθεια που καταβάλει το Λιμενικό Σώμα εξήρε ο υπηρεσιακός υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Ζώης.
Αφού επισήμανε πως «η οικονομική κρίση περιορίζει ακόμα περισσότερο τα μέσα και τις δυνατότητες που έχουμε στη διάθεση μας, αλλά από την πρώτη στιγμή το προσφυγικό – μεταναστευτικό ήταν πρώτο θέμα στη λίστα προτεραιοτήτων μας» παρέθεσε κάποια αριθμητικά στοιχεία.
«Κατά το πρώτο οκτάμηνο του 2014 οι συλλήψεις που έγιναν από το Λ.Σ. ΕΛ.–ΑΚΤ. ανήλθαν σε 17.500 ενώ το αντίστοιχο οκτάμηνο του 2015 οι συλλήψεις ξεπέρασαν τις 230. 000, ενώ μόνο το δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου, οι αφίξεις ξεπέρασαν τις 157.000.
 «Οι πρόσφυγες φτάνουν στα ελληνικά παράλια από την Τουρκία με μία συνεχή ροή 10 – 12 σκαφών στη γραμμή αναχώρησης σε μικρά χρονικά διαστήματα.
Το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό, ίσως,  ούτε μόνο ευρωπαϊκό, αλλά θα πρέπει να ευαισθητοποιηθεί όλη η διεθνής κοινότητα».
Όσο για το τραγικό περιστατικό με τον θάνατο 17χρονου από σφαίρες το περασμένο Σάββατο στη Σύμη, ο Ζώης το χαρακτήρισε «ατυχές» και πρόσθεσε ότι «δεν  μπορεί να αμαυρώσει την εικόνα του Λιμενικού Σώματος και της πατρίδας μας,  δεδομένου ότι το Λιμενικό Σώμα έχει διασώσει 50.000 ανθρώπους μέσα από τη θάλασσα μόνο το 2015».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης