Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στις 9 και 14 Σεπτεμβρίου τα debate των πολιτικών αρχηγών - Θα μεταδοθούν από την ΕΡΤ

Στις 9 και 14 Σεπτεμβρίου τα debate των πολιτικών αρχηγών - Θα μεταδοθούν από την ΕΡΤ
Η τηλεοπτική αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ από τις 21:00 μέχρι τη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα
(upd)Την ερχόμενη Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί τελικά το τηλεοπτικό debate με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών, ενώ στις 14 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η τηλεοπτική μονομαχία Τσίπρα - Μεϊμαράκη.
Αυτό αποφάσισε η διακομματική επιτροπή, η οποία συνεδρίασε σήμερα.
Η τηλεοπτική αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ από τις 22:00 μέχρι τη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα.
Σήμερα η άτυπη Διακομματική, κατέληξε σε συμφωνία για «τηλεμαχία» όλων των πολιτικών αρχηγών, αφού προηγουμένως ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος δήλωσε, δια του εκπροσώπου του, διατεθειμένος να επιφέρει τροποποίηση στο πρόγραμμα της επίσκεψής του στη ΔΕΘ ώστε να «απελευθερωθεί» η ημερομηνία, που θα επιτρέπει σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς -με εξαίρεση τον γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο- να πάρουν μέρος σε αυτή.
Αν και οι λεπτομέρειες και οι ακριβείς όροι της διεξαγωγής της τηλεοπτικής αναμέτρησης της 9ης Σεπτεμβρίου, θα οριστικοποιηθούν στην αυριανή νέα σύσκεψη της άτυπης Διακομματικής (στις 12 το μεσημέρι), μέχρι στιγμής υπάρχει συμφωνία στα εξής:

- Το debate θα γίνει στην ΕΡΤ
- Ο συντονιστής θα είναι δημοσιογράφος της Δημόσιας Τηλεόρασης (επικρατέστερος είναι ο Πάνος Χαρίτος)
- Οι δημοσιογράφοι που θα ρωτήσουν τους πολιτικούς αρχηγούς θα ορισθούν από τους τηλεοπτικούς σταθμούς, αλλά σίγουρα θα πρέπει να είναι πολιτικοί συντάκτες, μέλη της ΕΣΗΕΑ.
- Η τηλεοπτική αναμέτρηση θα ξεκινήσει στις 10 το βράδυ και θα ολοκληρωθεί στη 1 μετά τα μεσάνυχτα
- Θα υπάρξουν τρεις θεματικές ενότητες και μία ελεύθερη ενότητα. Οι θεματικές ενότητες είναι: Κοινωνικό κράτος-Δημόσια διοίκηση, Οικονομία-Ανάπτυξη, Μεταναστευτικό-Προσφυγικό, Εξωτερική Πολιτική
- Μετά το τέλος και της ελεύθερης ενότητας, κατά την οποία οι δημοσιογράφοι θα απευθύνουν ερώτηση από όποιο πεδίο κρίνουν, ο κάθε πολιτικός αρχηγός θα κάνει μία τοποθέτηση.

Σε δηλώσεις μετά το τέλος της σύσκεψης, ο Τέρενς Κουΐκ, εκ μέρους των ΑνΕλ, ανέφερε ότι ο Πάνος Καμμένος ακύρωσε την ομιλία του στην ΔΕΘ, η οποία είχε καθοριστεί για την 9η Σεπτεμβρίου, ώστε να δοθεί η δυνατότητα να προσδιοριστεί η «τηλεμαχία» εντός της ερχόμενης εβδομάδας. Από το Ποτάμι, ο Δημήτρης Τσιόδρας είπε ότι αυτό το οποίο αναζητεί η άτυπη Διακομματική είναι να μην υπάρξουν μόνον ερωτήσεις σε προκαθορισμένο χρόνο, αλλά να δίδεται η δυνατότητα στους αρχηγούς να συνομιλήσουν πιο ελεύθερα και να είναι πιο ενδιαφέρον ο διάλογος.

Όπως μετέδιδε νωρίτερα το www.bankingnews.gr
Νέα άτυπη διακομματική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 12 το μεσημέρι προκειμένου οι εκπρόσωποι των κομμάτων να συμφωνήσουν στις ημερομηνίες και στους όρους διεξαγωγής της προεκλογικής τηλεοπτικής αναμέτρησης των πολιτικών αρχηγών.
Κατά τη χθεσινή σύσκεψη τους δεν υπήρξε απόφαση για το θέμα, αν και διαπιστώθηκε για μια ακόμη φορά η καθολική επιθυμία να διεξαχθεί debate όλων των πολιτικών αρχηγών.
Ωστόσο, η ερχόμενη εβδομάδα για την διεξαγωγή του μεγάλου debate θεωρείται «αυστηρά απαγορευτική» για τον ορισμό ημερομηνίας, λόγω της παρουσίας των κομμάτων στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Όπως έχει γίνει γνωστό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί την 80ή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου, όπου το απόγευμα, θα μιλήσει σε εκδήλωση στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» και θα παρουσιάσει το πρόγραμμα του κόμματος.
Ο πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα επισκεφθεί την ΔΕΘ, το τελευταίο Σαββατοκύριακο (12-13 Σεπτεμβρίου).
Το απόγευμα του Σαββάτου θα παρουσιάσει το πρόγραμμα της ΝΔ και την Κυριακή θα δώσει συνέντευξη Τύπου.
Ενδιάμεσα στην εβδομάδα θα βρεθούν στη ΔΕΘ οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί.
Πάντως, αυτό που διαφάνηκε είναι ότι η 14η Σεπτεμβρίου είναι μία ημερομηνία κατά την οποία θα μπορούσε να διεξαχθεί η τηλεοπτική αναμέτρηση των αρχηγών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης