Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σταθάκης (υπ. Οικονομίας): Ύφεση το 2015, ανάπτυξη το 2016 – «Απόλυτα κρίσιμη» η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Σταθάκης (υπ. Οικονομίας): Ύφεση το 2015, ανάπτυξη το 2016 – «Απόλυτα κρίσιμη» η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών
Στόχος της κυβέρνησης η θετική αξιολόγηση της εφαρμογής του προγράμματος
Την εκτίμηση ότι το 2015 θα κλείσει με ύφεση 1,5-2% διατύπωσε ο υπουργός Οικονομίας, κ. Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Βήμα, υποστηρίζοντας, ωστόσο, ότι το 2016 το ΑΕΠ θα αυξηθεί.
Παράλληλα, έθεσε ως στόχο της κυβέρνησης τη θετική αξιολόγηση της εφαρμογής του προγράμματος, τονίζοντας πως «πρέπει να προχωρήσουμε γρήγορα».
Ο κ. Σταθάκης διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να διακοπεί η χρηματοδότηση της χώρας.
Αναλυτικότερα, ο υπουργός Οικονομίας, κατέστησε σαφές πως «η αξιολόγηση πρέπει να γίνει και να πάει καλά για πάρα πολλούς λόγους».
Πρώτον, ανέφερε χαρακτηριστικά, διότι «ανοίγεται συζήτηση για το χρέος, άρα έχουμε πολύ ισχυρό κίνητρο να προχωρήσει σωστά η αξιολόγηση και δεύτερον, διότι εκτιμώ ότι, εάν παραταθεί για οποιονδήποτε λόγο η διαδικασία της αξιολόγησης, καθυστερούμε πράγματα, τα οποία είναι πέρα από το χρέος».
Στη συνέχεια χαρακτήρισε ως «απόλυτα κρίσιμο» το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών μέχρι 31/12, σχολιάζοντας, «οπότε είναι ισχυρό το μήνυμά μας. Τεράστια τα οφέλη. Πρέπει να προχωρήσει και να πάμε καλά στη πρώτη αξιολόγηση».
Ερωτηθείς σχετικά με τον Δημήτρη Καμμένο, ο κ. Σταθάκης εξέφρασε την άποψη ότι οι χειρισμοί ήταν απόλυτα σαφείς και απέδωσαν.
«Δεν νομίζω να έχουμε πρόβλημα στο μέλλον. Δεν είχαμε το προηγούμενο επτάμηνο εκ του αποτελέσματος κρίνοντας. Όπου υπήρξαν προβλήματα αντιμετωπίστηκαν» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
Τέλος, σε ό,τι αφορά στην παρουσία της Task Force, σημείωσε ότι μπορεί να παίξει θετικό ρόλο, διότι είναι ένα πεδίο διαλόγου, το οποίο δεν αφορά το μνημόνιο, αφορά μεταρρυθμίσεις, οι οποίες συναποφασίζονται με τη κυβέρνηση, μελετώνται και διαμορφώνεται ένα πλαίσιο συμβουλευτικό, μέσα στο οποίο μπορούν να γίνουν αλλαγές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης