Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΝΔ: Δεκτή η ένσταση Γεωργιάδη - Θα είναι υποψήφιος - Μάχη Μεϊμαράκη - Τζιτζικώστα για την αρχηγία της ΝΔ

tags :
ΝΔ: Δεκτή η ένσταση Γεωργιάδη - Θα είναι υποψήφιος - Μάχη Μεϊμαράκη - Τζιτζικώστα για την αρχηγία της ΝΔ
Tην ηγεσία της ΝΔ διεκδικούν Μεϊμαράκης, Τζιτζικώστας, Μητσοτάκης και Γεωργιάδης
(upd14) Αποδεκτή έγινε από την Κεντρική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας η υποψηφιότητα του Αδωνι Γεωργιάδη για την προεδρία του κόμματος.
Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της ΝΔ  συνεδρίασε σήμερα, το πρωί του Σαββάτου προκειμένου να εξετάσει την ένσταση του Άδωνι Γεωργιάδη επί της απόρριψης της υποψηφιότητάς του για την προεδρία του κόμματος.
Ο κ. Γεωργιάδης σε δηλώσεις του σημείωσε ότι η αρχική απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής ήταν τυπικώς ορθή, καθώς πράγματι άργησε λίγα λεπτά, και ευχαρίστησε τον κ. Παπαμιμίκο και όλα τα μέλη για την απόφαση που έλαβαν.
Ο υποψήφιος πλέον για την προεδρία της ΝΔ ευχαρίστησε επίσης και τους συνυποψηφίους, τον Αντώνη Σαμαρά και όλα τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που στάθηκαν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του.

Η Εφορευτική Επιτροπή της ΝΔ για την ένσταση Γεωργιάδη: Οι λόγοι που την κάναμε δεκτή

Με ανακοίνωσή της η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας εξηγεί τους λόγους για τους οποίους έγινε αποδεκτή η ένσταση που κατέθεσε ο Αδωνις Γεωργιάδης.
Όπως αναφέρεται στην επιστολή:
"Κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) της Νέας Δημοκρατίας, αφού εξέτασε την από 2.10. 2015 έγγραφη ένσταση του μέλους του κόμματος κ. Άδωνι Γεωργιάδη κατά της χθεσινής της απόφασης, με την οποία είχε απορρίψει ομόφωνα το φάκελο της υποψηφιότητάς του, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του καταστατικού και της από 24.9.2015 υπ’ αρ. 2 απόφασή της, λόγω εκπρόθεσμης κατάθεσης και αφού άκουσε τις προφορικές εξηγήσεις του ενιστάμενου, τον οποίο είχε προηγουμένως καλέσει να εμφανιστεί ενώπιoν της , ειδικά γι’ αυτόν το σκοπό, αποφάσισε τα ακόλουθα:

1 ) Έκανε τύποις δεκτή την ένσταση.

2) Εξέτασε την ένσταση κατ’ ουσία και αποφάσισε να την κάνει αποδεκτή, κατά πλειοψηφία για τους λόγους ανωτέρας βίας που αναφέρονται σ’ αυτήν σε συνδυασμό με τις προφορικές εξηγήσεις που έδωσε ενώπιόν της ο ενιστάμενος ο οποίος παραδέχτηκε ότι δεν ενημέρωσε την ΚΕΦΕ, ως όφειλε, για την πιθανή καθυστέρηση της προσέλευσής του. Πέραν της ένστασης και των προφορικών εξηγήσεων του ενιστάμενου, η ΚΕΦΕ έλαβε υπόψη της και συνεκτίμησε τις απόψεις που εξέφρασαν δημόσια και οι υπόλοιποι υποψήφιοι.

3) Προχώρησε σε αποσφράγιση του φακέλου της υποψηφιότητας του ενιστάμενου, χωρίς την παρουσία του και διαπίστωσε την ύπαρξη των υπογραφών 50 μελών της Πολιτικής Επιτροπής που υποστηρίζουν την υποψηφιότητά του.

Κατά τα λοιπά, θα ακολουθήσει και στην περίπτωση του κ. Γεωργιάδη η ίδια διαδικασία εξέλιξης των υπογραφών που συνοδεύουν την υποψηφιότητά του, η οποία ακολουθείται και για τους άλλους τρεις υποψηφίους που ανακοινώθηκαν χθες, μετά το πέρας της οποίας η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή θα προβεί στη λήψη των αναγκαίων αποφάσεων και την έκδοση των σχετικών ανακοινώσεων".

Νωρίτερα το bankingnews έγραφε: Μάχη μεταξύ δύο θα δοθεί για την ηγεσία της ΝΔ μεταξύ του Ευάγγελου Μεϊμαράκη που έχει ερείσματα στον κομματικό μηχανισμό και του Απόστολου Τζιτζικώστα που έχει μεγαλύτερα ερείσματα στην κοινωνία και μεγαλύτερη αποδοχή...
Η διαδικασία υποβολής των υποψηφιοτήτων ολοκληρώθηκε χτες Παρασκευή 2 Οκτωβρίου στις 18:00 και πλεον Ευ. Μεϊμαράκης και Απ. Τζιτζικώστας ρίχονται επισήμως στη μάχη για την αρχηγία του κόμματος. 
Σήμερα το πρωί στις 10:00 συνεδριάζει εκ νέου η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η απόρριψη της υποψηφιότητας του Άδωνι Γεωργιάδη επειδή καθυστέρησε για λίγα λεπτά της ώρες να καταθέσει τις απαιτούμενες υπογραφές.
Στο μέτωπο των υποψηφίων προσώπων για την ηγεσία της ΝΔ, πέραν όσων στηρίζουν τον κ. Μεϊμαράκη, έχουν δημιουργηθεί δύο πόλοι, γύρω από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Απόστολο Τζιτζικώστα.
Ο Τζιτζικώστας έχει μεγαλύτερη απήχηση στον κόσμο της ΝΔ και το ισχυρό του χαρτί το γεγονός ότι δεν έχει εμπλακεί με τα μνημόνια. 
Ο Μειμαράκης έχει μεγαλύτερη απήχηση στον μηχανισμό της ΝΔ.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται...πιο πίσω στην διαδικασία με λιγότερα ερείσματα.
Την ηγεσία της ΝΔ θα διεκδικήσουν οι Β. Μεϊμαράκης, ο οποίος ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου του 2015, ο Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος κατέθεσε την υποψηφιότητα του στις 11 το πρωί 2 Οκτωβρίου και ο Απ. Τζιτζικώστας, ο οποίος κατέθεσε την υποψηφιότητά του στις 12:30. 

Βήμα προς βήμα το θρίλερ για την υποψηφιότητα του Α. Γεωργιάδη

Αύριο Σάββατο (3/10) στις 09:30 θα συζητηθεί η ένσταση Γεωργιάδη για την απόρριψη της υποψηφιότητάς του

Κατέθεσε τελικά το βράδυ της Παρασκευής 2/10 την ένσταση - την οποία είχε προαναγγείλει - κατά της απόφασης της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ) της ΝΔ, η οποία απέρριψε ως εκπρόθεσμη την υποψηφιότητά του για την προεδρία του κόμματος, ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Η ένστασή του θα συζητηθεί αύριο Σάββατο 3/10 στις 09.30 το πρωί από την ΚΕΦΕ.

Γεωργιάδης: Είμαι σοκαρισμένος

«Μαθαίνω από τις ειδήσεις ότι έκοψαν για τα λίγα λεπτά καθυστέρησης την υποψηφιότητά μου, αν αυτό είναι αλήθεια, λυπάμαι πραγματικά» έγραψε στο twitter ο βουλευτής της ΝΔ, Αδ. Γεωργιάδης, που τελικά δεν έμελλε να διεκδικήσει και την αρχηγία της.
Ο Αδ. Γεωργιάδης, αν και δήλωσε σοκαρισμένος, δεν το βάζει κάτω και με νέα ανάρτησή του μετά από λίγο ενημέρωσε πως «κατεβαίνω στην Συγγρού και θα ζητήσω δημόσια δήλωση των συνυποψήφιών μου, οι οποίοι είμαι βέβαιος ότι διαφωνούν».

ΝΔ: Εκπρόθεσμη η υποψηφιότητα του Αδ. Γεωργιάδη

Εκτός της κούρσας διαδοχής στη Νέα Δημοκρατία τέθηκε τελικά ο Αδ. Γεωργιάδης και παρά το γεγονός πως αρχικά είχε διαρρεύσει πως θα είναι ο τέταρτος υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος.
Η ολιγόλεπτη καθυστέρηση στην κατάθεση της υποψηφιότητάς του (η προθεσμία έληγε στις 18:00 το απόγευμα της Παρασκευής 2/10) ήταν αρκετή για να μην γίνει τελικά αποδεκτή.
Κατά τη συνεδρίασή της, η εφορευτική επιτροπή αποφάσισε πως είναι εκπρόθεσμη η υποψηφιότητα του Α. Γεωργιάδη και τελικά ο ίδιος δεν θα είναι υποψήφιος.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΝΔ: Απορρίπτεται η υποψηφιότητα Γεωργιάδη, λόγω του εκπροθέσμου της κατάθεσής της

Μετά το θυελλώδες αυτό παρασκήνιο, το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) της Νέας Δημοκρατίας διαπίστωσε ότι υποβλήθηκαν εμπρόθεσμα τρεις κλειστοί και σφραγισμένοι φάκελοι υποψηφιοτήτων για την εκλογή στο αξίωμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας από τα μέλη του κόμματος:
κ. Μεϊμαράκη Ευάγγελο - Βασίλειο του Ιωάννη
κ. Μητσοτάκη Κυριάκο του Κωνσταντίνου
κ. Τζιτζικώστα Απόστολο - Ιωάννη του Γεωργίου
Οι φάκελοι ανοίχτηκαν, ελέγχθηκε και διαπιστώθηκε η ύπαρξη του προβλεπομένου, από τη διάταξη του άρθρου 10, παρ. 3, του Καταστατικού του Κόμματος, αριθμού των 50 υπογραφών μελών της Πολιτικής Επιτροπής που υποστηρίζουν την υποψηφιότητα καθενός από τους υποψηφίους.
Στη συνέχεια θα επακολουθήσει έλεγχος της εγκυρότητας της κάθε υπογεγραμμένης πρότασης, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο από 24 Σεπτεμβρίου 2015 Πρακτικό και Απόφαση αρ. 2 της ΚΕΦΕ και στο «Αναλυτικό ενημερωτικό σημείωμα σχετικά με τη διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων, υποβολής και εκδίκασης ενστάσεων κατά υποψηφιοτήτων και ανακήρυξης των υποψηφίων για την εκλογή στο αξίωμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας», αντίγραφο του οποίου είχε παραδοθεί σε όλους τους ενδιαφερόμενους υποψηφίους.
Επιπλέον, η ΚΕΦΕ διαπίστωσε ότι υποβλήθηκε εκπρόθεσμα φάκελος υποψηφιότητας από το μέλος του κόμματος κ. Σπυρίδωνα - Άδωνι Γεωργιάδη.
Με ομόφωνη απόφασή της η ΚΕΦΕ απέρριψε την εν λόγω υποψηφιότητα, λόγω του εκπροθέσμου της κατάθεσής της.

Η αρχικά... εμπρόθεσμη υποψηφιότητα του Αδ. Γεωργιάδη


Γεωργιάδης: Θα κερδίσω τις εκλογές στη ΝΔ - Πολιτικός τυχοδιώκτης ο Τσίπρας, ντροπή να ψάχνουμε τον αντι-Τσίπρα
Την αισιοδοξία του πως θα κερδίσει τις εκλογές της Νέας Δημοκρατίας και πως θα είναι αυτός ο επόμενος πρόεδρος του κόμματος εξέφρασε ο Αδ. Γεωργιάδης, λίγα λεπτά μετά την κατάθεση της υποψηφιότητάς του, η οποία φαίνεται πως έγινε αποδεκτή από τα αρμόδια όργανα του κόμματος.
Οι υποψήφιοι για την προεδρία της ΝΔ δεν είμαστε ανταγωνιστές, αλλά συναγωνιστές, τόνισε, για να επισημάνει στη συνέχεια πως "Θα περάσω στον τελικό γύρο και θα κερδίσω".
Θα έκαναν απίστευτη τηλεθέαση όσα έζησα σήμερα, πρόσθεσε, για να εξηγήσει πως έζησε "Μία από τις μεγαλύτερες εμπειρίες της ζωής του".
"Ο τελευταίος που υπέγραψε είναι ο Βασίλης Κακάκης, ο οποίος δεν ήθελε αλλά θεώρησε ότι ήταν άδικο για μία ψήφο να χάσω την ευκαιρία.
Ευχαριστώ και τους υπόλοιπους 49, καθώς ήταν δύσκολη για μένα αυτή η διαδικασία διότι δεν εμπλέκομαι στα εσωκομματικά", πρόσθεσε.
Η ΝΔ κατήγγειλε την ταχεία διαδικασία του δημοψηφίσματος και των εκλογών, άρα και τώρα πρέπει να έχουμε τον απαιτούμενο χρόνο, σημείωσε, για να συμπληρώσει πως "δεν παράγει θέαμα, αλλά παράγει λύσεις".
Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας πολιτικός τυχοδιώκτης και είναι ντροπή να ψάχνουμε τον αντί-Τσίπρα, κατήγγειλε, για να επισημάνει μάλιστα πως "η ΝΔ δεν ετεροκαθορίζεται".

Συγκέντρωσε τις 50 υπογραφές και ο Αδ. Γεωργιάδης 

Κυριολεκτικά στο... παρά ένα κατόρθωσε να συγκεντρώσει τις 50 υπογραφές που απαιτούνται για την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας ο Α. Γεωργιάδης, που μπαίνει επισήμως στην κούρσα για την αρχηγία του κόμματος.
"Τις βρήκα, πάω" έγραψε στο Twitter και ακριβώς πάνω στην εκπνοή της προθεσμίας ο Α. Γεωργιάδης, μεταβαίνοντας... τρέχοντας στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Λεωφόρο Συγγρού.
Η διαδικασία υποβολής των υποψηφιοτήτων ολοκληρώθηκε σήμερα στις 18:00.
Η υποψηφιότητα του Α. Γεωργιάδη κατατέθηκε με εξάλεπτη καθυστέρηση και για τον λόγο αυτό κρίθηκε αναγκαία η συνεδρίαση της εφορευτικής επιτροπής του κόμματος, προκειμένου να εξεταστεί εάν ήταν εμπρόθεσμη η υποψηφιότητά του.

Μητσοτάκης: Προσβλέπω σε έναν δημιουργικό διάλογο

Ο κ. Μητσοτάκης υπέβαλε τις πενήντα υπογραφές που απαιτούνται και ευχαρίστησε τα μέλη της πολιτικής γραμματείας που τον στήριξαν.
«Προσβλέπω σε έναν δημιουργικό διάλογο», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι μπορεί να εγγυηθεί την ενότητα της Νέας Δημοκρατίας.
Όπως τόνισε, το κόμμα θα βγει πιο ισχυρό από τη διαδικασία. 

Τζιτζικώστας: Χρειαζόμαστε μια άλλη Δημοκρατία.. Νέα

Ο κ. Τζιτζικώστας ευχαρίστησε τα πενήντα μέλη της πολιτικής επιτροπής που τον στήριξαν με την υπογραφή τους. 
«Αυτό που βιώνει η χώρα μας δεν είναι κρίση, αλλά παρακμή. Η Ελλάδα χρειάζεται όραμα», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας. 
«Χρειαζόμαστε μια άλλη Δημοκρατία... Νέα.
Βγαίνω μπροστά μαζί με τη γενιά μου.
Τολμάμε να ελπίζουμε», σημείωσε ο Απ. Τζιτζικώστας. 
 
Η ημερομηνία των εκλογών

Ένα πάντως μείζον ζήτημα που έχει ανακύψει είναι ο καθορισμός της ημερομηνίας των εκλογών.
Ο κ.Μεϊμαράκης επιθυμεί οι διαδικασίες να είναι σύντομες και για αυτό προτείνει οι κάλπες να στηθούν το συντομότερο δυνατό και συγκεκριμένα στις 18 Οκτωβρίου.
Με την επίσπευση των διαδικασιών διαφωνούν τόσο ο Κ. Μητσοτάκης (αντιπροτείνει εκλογές στις 15 Νοεμβρίου) όσο και ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Τα 50 μέλη της πολιτικής γραμματείας που υπέγραψαν υπέρ της υποψηφιότητας του Κ. Μητσοτάκη
Στη δημοσιότητα τα 50 ονόματα που υπέγραψαν για την υποψηφιότητά του Κυριάκου Μητσοτάκη για την ηγεσία της ΝΔ.
Αναλυτικά πρόκειται για τους:
Α/Α ΕΠΙΘΕΤΟ ΟΝΟΜΑ ΙΔΙΟΤΗΤΑ
1 ΑΓΓΕΛΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
2 ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Β2 ΝΟΔΕ ΑΘΗΝΑΣ
3 ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟΥ
4 ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΕΣΕΕ
5 ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΟΔΕ ΕΥΒΟΙΑΣ
6 ΒΙΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΟΝΝΕΔ
7 ΒΩΒΟΥ ΠΕΛΑΓΙΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
8 ΓΕΡΟΝΤΙΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
9 ΕΥΤΑΞΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
10 ΘΕΟΤΟΚΑΤΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
11 ΙΑΤΡΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟΥ
12 ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΣΕΕ
13 ΚΑΡΝΑΒΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
14 ΚΟΡΚΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΣΕΕ
15 ΚΟΤΡΩΝΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ τέως ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΜΙΑΣ – ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΚΕΔΕ
16 ΚΥΡΤΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
17 ΚΩΤΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Β3 ΝΟΔΕ ΑΘΗΝΑΣ
18 ΜΑΝΩΛΑΚΗΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΟΔΕ ΧΙΟΥ
19 ΜΑΡΚΑΤΟΣ ΠΑΝΑΓΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
20 ΜΑΧΑΙΡΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
21 ΜΕΤΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
22 ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ πρώην ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ – ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ν.Δ.
23 ΜΙΧΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ
24 ΜΠΑΚΑΤΣΕΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ε.Β.Ε. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
25 ΜΠΕΝΑΚΗ-ΨΑΡΟΥΔΑ ΑΝΝΑ πρώην ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ
26 ΜΠΟΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΕΣΕΕ
27 ΜΠΡΑΤΑΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ πρώην ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Ν.Δ.
28 ΝΑΚΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
29 ΝΙΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
30 ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
31 ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟΥ
32 ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΣΤΑΜΑΤΙΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟΥ
33 ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟΥ
34 ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΣΕΕ
35 ΠΕΤΡΟΓΛΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΟΔΕ ΚΙΛΚΙΣ
36 ΠΡΩΙΟΥ-ΒΑΡΤΖΗ ΕΥΛΑΜΠΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΟΔΕ ΚΟΖΑΝΗΣ
37 ΠΥΛΑΡΙΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ πρώην ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Ν.Δ.
38 ΣΓΑΡΔΕΛΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ πρώην ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Ν.Δ.
39 ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ πρώην ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Ν.Δ.
40 ΣΙΔΕΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ πρώην ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΝΝΕΔ
41 ΣΠΥΡΑΚΗ ΜΑΡΙΑ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
42 ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΟΔΕ ΛΑΣΙΘΙΟΥ
43 ΣΤΑΥΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
44 ΣΤΑΥΡΙΑΝΟΥΔΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΑΦΝΗΣ – ΥΜΗΤΟΥ
45 ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΟΔΕ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
46 ΣΩΦΡΟΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ
47 ΤΟΛΙΑ ΣΟΦΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΟΔΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
48 ΧΑΛΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΙΡΕΤΟ ΜΕΛΟΣ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ
49 ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Π. ΦΑΛΗΡΟΥ
50 ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟΥ

Συνεδριάζει η Κ.Ο. το Σάββατο
Τη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος αποφάσισε για αύριο, Σάββατο (3/10) ο πρόεδρος της ΝΔ, Ευάγγελος Μεϊμαράκης.
Η συνεδρίαση της Κ.Ο. θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Γερουσίας της Βουλή.
Αναπόφευκτα οι συζητήσεις των «γαλάζιων» βουλευτών θα εστιάσουν στην εσωκομματική μάχη, με τους Ευ. Μεϊμαράκη, Απ. Τζιτζικώστα και Κυρ. Μητσοτάκη να τίθενται στο επίκεντρο.

Δένδιας: Γιατί δεν είμαι υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ
Τους λόγους για τους οποίους δεν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας εξηγεί ο βουλευτής του κόμματος Νίκος Δένδιας, προτάσσοντας την ανάγκη να διατηρηθεί η ενότητα του κόμματος.
Ο Νίκος Δένδιας επικαλέστηκε λόγους προσωπικής πολιτικής συνέπειας τονίζοντας ότι «πρέπει να εξασφαλιστεί η ενότητα» η οποία αυτή τη στιγμή «δεν είναι διασφαλισμένη».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Νίκου Δένδια:
«Αγαπητοί φίλες και φίλοι,
Ανήκω σε αυτούς που πιστεύουν ότι το κύριο ερώτημα που υποβάλλει σήμερα η ελληνική κοινωνία προς τη Νέα Δημοκρατία, δεν είναι το ποιο πρόσωπο θα ηγείται στο κόμμα μας, αλλά η ιδεολογική και οργανωτική φυσιογνωμία του.
Εγκαίρως, από κοινού με άλλους, ελάχιστους είναι η αλήθεια συναδέλφους, είχαμε επισημάνει, μετά την μεγάλη εκλογική ήττα της 25ης Ιανουαρίου, ότι το ζήτημα αυτό οφείλαμε να το συζητήσουμε αναλυτικά σε ένα μεγάλο και δημοκρατικό Συνέδριο, του οποίου θα έχει προηγηθεί προσυνεδριακός διάλογος κατά θεματικές ενότητες.
Δυστυχώς, με ευθύνη της τότε ηγεσίας και όσων συντάχθηκαν, είτε από πολιτική αφέλεια είτε από καιροσκοπισμό μαζί της, η συζήτηση αυτή ουδέποτε έγινε, ενώ δαιμονοποιήθηκαν τα κίνητρα όσων είχαν το θάρρος να την ζητήσουν.
Στη συνέχεια οι δραματικές εξελίξεις για την χώρα και την οικονομία, λόγω των καταστροφικών πειραματισμών της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σε συνδυασμό με την προκήρυξη των εκλογών, δεν επέτρεψαν να διεξαχθεί ένας υποτυπώδης έστω αλλά αναγκαίος διάλογος για το τι είδους κόμμα θέλουμε να είμαστε, ποιους θέλουμε να εκφράζουμε και ποιο εν κατακλείδι είναι το όραμά μας για την χώρα.
Είναι πασιφανές πλέον, ότι αν είχαν υιοθετηθεί όσα εμείς, οι λίγοι στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας τότε ζητήσαμε, σήμερα το κόμμα μας, και ίσως η Ελλάδα, θα βρισκόταν σε καλύτερη αν μη τί άλλο, θέση.
Έτσι σήμερα η Νέα Δημοκρατία οδεύει προς την εκλογή ηγεσίας χωρίς να έχουν συζητηθεί βασικές παράμετροι τόσο των αιτιών που την οδήγησαν σε αλλεπάλληλα αποτυχημένα εκλογικά αποτελέσματα, όσο και το ιδεολογικοπολιτικό πλαίσιο, εντός του οποίου πρέπει από κοινού να χαράξουμε με ασφάλεια την πορεία μας προς το μέλλον.
Με τη διαδικασία την οποία, δυστυχώς, ακολουθούμε σήμερα τοποθετούμε την άμαξα (άθροισμα υποψηφίων αρχηγών) μπροστά από τα άλογα (άθροισμα κομματικής κοινότητας και κοινωνίας).
Κατόπιν αυτών, είναι αυτονόητο, ότι για λόγους προσωπικής πολιτικής συνέπειας και όχι μόνον, στην παρούσα φάση εκλογής ηγεσίας δεν επιθυμώ και δεν πρέπει να συμμετάσχω.
Θέλω όμως με τη σημερινή ευκαιρία να εκφράσω ένα μεγάλο και βαθύ ευχαριστώ στις Νεοδημοκράτισσες και στους Νεοδημοκράτες, στους συναδέλφους μου Βουλευτές καθώς και στα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής της παράταξής μας, οι οποίοι όλο αυτό το διάστημα εξέφραζαν την εμπιστοσύνη και την στήριξη τους σε μία ενδεχόμενη υποψηφιότητα μου.
Πιστεύω, όμως, ότι κατανοούν μετά και από την σημερινή μου δήλωση τους λόγους οι οποίοι με οδήγησαν στην απόφαση της μη συμμετοχής μου.
Θέλω παράλληλα να τους διαβεβαιώσω, ότι θα παραμείνω στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας για την ανασύνταξη της παράταξης, την οποία οφείλουμε να ξαναφέρουμε στα πλαίσια, ενός πλειοψηφικού ρεύματος στην κοινωνία.
Ενός πλειοψηφικού ρεύματος που θα δίνει πραγματικό όραμα και ελπίδα αντί για αδιέξοδες υποσχέσεις.
Με τεκμηριωμένες θέσεις, τις οποίες είμαι έτοιμος να καταθέσω στο πλαίσιο ενός σοβαρού εσωκομματικού διαλόγου.
Πρέπει πάντως όλοι να θυμόμαστε, ότι αναγκαία συνθήκη ύπαρξης είναι η Νέα Δημοκρατία να παραμείνει ένα αστικό-λαϊκό κόμμα.
Ένα κόμμα το οποίο θα βρίσκεται σε διαρκή, αμφίδρομη και ειλικρινή επικοινωνία τόσο με τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου μας, οι οποίες σήμερα συνθλίβονται κάτω από στρεβλές, θολές και αβέβαιες πολιτικές, όσο και με τα σκληρά δοκιμαζόμενα λαϊκά στρώματα τα οποία παραδοσιακά και διαχρονικά εκφράζει η παράταξη μας.
Αυτή εξάλλου είναι και η μεγάλη παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Καραμανλή.
Τελική Παρατήρηση:
Κάθε ελπίδα ανασύνταξης προϋποθέτει κατ' αρχήν την ενότητα ως προϋπόθεση επιβίωσης.
Αυτό σήμερα για τη Νέα Δημοκρατία δεν είναι δεδομένο και πρέπει οπωσδήποτε να διασφαλισθεί».

Βορίδης (ΝΔ): Θεσμικά και ουσιαστικά η υποψηφιότητα Μεϊμαράκη είναι πλήρης

Την θέση ότι «και θεσμικά και ουσιαστικά η υποψηφιότητα Μεϊμαράκη έχει όλα τα χαρακτηριστικά της πλήρους υποψηφιότητας» διατύπωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Μ. Βορίδης.
«Ο κ. Μεϊμαράκης, ήδη σε αυτό το βραχύ διάστημα που έχει ασκήσει τη διοίκηση της ΝΔ, έχει επιδείξει πάρα πολύ σημαντικές αρετές.
Υπήρξε συνθετικός, τήρησε την εσωτερική δημοκρατία κατά γράμμα, άκουσε όλα τα συλλογικά όργανα σε βαθμό εξαντλητικό.
Είναι ένας άνθρωπος που έχει αυτό το μεγάλο χάρισμα, επειδή ξέρει τη ΝΔ, μπορεί να συνθέτει και να ενώνει.
Θα ακούσουμε και τον προγραμματικό λόγο το επόμενο διάστημα» τόνισε μιλώντας στο Real Fm ο κ.Βορίδης.
«Δεν έχω πει τίποτα για στηρίξεις, έχω πει καλές κουβέντες για όλους.
Όλες οι υποψηφιότητες έχουν αρετές και αν υπάρχει μια δυσκολία στην επιλογή είναι ακριβώς ότι όλες οι υποψηφιότητες έχουν αρετές» ανέφερε ο κ.Βορίδης.
Ερωτηθείς για τον Άδωνι Γεωργιάδη και για το εάν θα έπρεπε να είναι υποψήφιος, ο κ.Βορίδης απάντησε ότι αυτό θα κριθεί τις επόμενες ημέρες.
«Είναι φίλος.
Από πολλές πλευρές, είναι καλός, ικανός, έχει πολλές αρετές.
Γιατί να μην είναι υποψήφιος;
Αυτό είναι μία δική του απόφαση.
Δεν είναι κάτι που συναποφασίσαμε.
Δεν έκανα εγώ πίσω για να κάνει μπρος ο Άδωνις.
Έκανε μια δική του αυτόνομη επιλογή.
Θα κριθεί ως μία υποψηφιότητα στη ΝΔ» τόνισε ο κ.Βορίδης.
Όσον αφορά την υποψηφιότητα Τζιτζικώστα, ο κ.Βορίδης υποστήριξε ότι δεν είναι το μείζον το γεγονός ότι είναι μη κοινοβουλευτικός υποψήφιος.
«Αν είχα να κάνω κριτική σε έναν υποψήφιο, δεν θα ήταν στο αν είναι βουλευτής.
Δεν σας λέω ότι δεν επηρεάζει.
Το μείζον είναι να δούμε την πλατφόρμα καθενός, την ατζέντα, τις θέσεις, τι σκέφτεται και το δεύτερο μεγάλο θέμα μπορεί να είναι η αξιολόγηση των προσώπων.
Να δούμε τη διαδρομή του, την πορεία, τη συγκρότησή του» υπογράμμισε ο κ.Βορίδης.

Βαρβιτσιώτης (ΝΔ): Ήττα για την εσωκομματική διαδικασία εάν ο Γεωργιάδης δεν καταφέρει να είναι υποψήφιος
Την θέση ότι θα αποτελέσει ήττα για την εσωκομματική δημοκρατία εάν ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν καταφέρει για λίγες υπογραφές να είναι υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ διατύπωσε ο Μ. Βαρβιτσιώτης.
Ο κ.Βαρβιτσιώτης αφού υποστήριξε ότι τον συνδέουν μακροχρόνιοι δεσμοί φιλίας με όλους τους υποψηφίους, είπε ότι το βασικό κριτήριο για την εκλογή προέδρου θα είναι οι προτάσεις των υποψηφίων για την αναγέννηση της ΝΔ.
«Η Νέα Δημοκρατία δεν έκλεισε τον κύκλο της.
Το εκλογικό αποτέλεσμα του Σεπτεμβρίου δίνει μία ευκαιρία στο κόμμα να αναγεννηθεί» είπε μιλώντας στο Βήμα Fm ο κ.Βαρβιτσιώτης.
«Πριν την εκλογή αρχηγού, πρέπει πρώτα να συγκληθούν όλα τα όργανα του κόμματος και να γίνει ένας ανοιχτός διάλογος με τη βάση.
Δεν μπορεί η ΝΔ να πάει σε μια εκλογή αρχηγού με όρους προσώπων και κλειστών συναντήσεων, χωρίς να έχει προηγηθεί ένας πολιτικός διάλογος» υποστήριξε ο κ.Βαρβιτσιώτης, τονίζοντας ότι «έμφαση πρέπει να δοθεί όχι μόνο στην εκλογή της νέας ηγεσίας, αλλά στην αλλαγή, συνολικά, της φυσιογνωμίας της Νέας Δημοκρατίας».

Χατζηδάκης: Βασικό λάθος που η ΝΔ πάει κατευθείαν σε εκλογή προέδρου – Έπρεπε να προηγηθεί συνέδριο
«Βασικό λάθος» χαρακτήρισε ο Κωστής Χατζηδάκης, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, το γεγονός ότι η παράταξη πάει κατευθείαν σε εκλογή προέδρου.
Ειδικότερα, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real, δήλωσε, «είναι βασικό λάθος ότι στη ΝΔ πάμε κατευθείαν σε εκλογή αρχηγού, χωρίς να συζητήσουμε ποια ΝΔ θέλουμε και ποια Ελλάδα θέλουμε».
Ο ίδιος εκτίμησε πως θα ήταν προτιμότερο να είχε προηγηθεί η πολιτική συζήτηση σε επίπεδο κομματικών οργάνων και σε ένα συνέδριο, ακόμα και αν αυτό «έσπρωχνε» τη διαδικασία για την προεδρία 2 μήνες αργότερα.
Στη συνέχεια, υποστήριξε πως «δεν αρκεί να επιλέξουμε τον καλύτερο αρχηγό», αλλά «πρέπει να καθαρίσουμε τις παγίδες από τον δρόμο που θα πρέπει να διανύσει αυτός και η ΝΔ».
Τέλος, ερωτηθείς σχετικά, ο Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε ότι «οι βουλευτές έχουν ενοχοποιηθεί και ό,τι και αν λένε η πλειοψηφία μπορεί να κάνει το αντίθετο», ως εκ τούτου «όταν μιλάνε υπέρ υποψηφίων μπορεί και να τους βλάπτουν».

(πρώτη ενημέρωση Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015, ώρα: 9:12)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης