Τελευταία Νέα
Πολιτική

"Άδειασμα" Τσίπρα σε Κατρούγκαλο για το νόμο που επιτρέπει την επιστροφή επίορκων στο δημόσιο

Ο Τσίπρας παραδέχθηκε ότι ο νόμος Κατρούγκαλου άφηνε «παραθυράκια» να επιστρέψουν επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι στις θέσεις τους 
Εκτεθειμένο άφησε τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργο Κατρούγκαλο ο Αλέξης Τσίπρας σχετικά με το θέμα της επιστροφής στο δημόσιο εκατοντάδων επίορκων υπαλλήλων.
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο νόμο Κατρούγκαλου τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ μετά την ορκωμοσία της νέας βουλής λέγοντας ότι «όταν κάποιος κάνει λάθος οφείλει να το διορθώνει σύντομα» αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα επανεξεταστούν οι συγκεκριμένες περιπτώσεις.
Ο Αλέξης Τσίπρας παραδέχθηκε ακόμη ότι ο νόμος Κατρούγκαλου άφηνε «παραθυράκια» να επιστρέψουν και όσοι δεν έπρεπε στις θέσεις τους στο Δημόσιο χαρακτηρίζοντας παράλληλα τον προηγούμενο νόμο του Κυριάκου Μητσοτάκη, «κατάπτυστο».
«Όταν όμως είδαμε ότι η κατάργησή του ανοίγει παράθυρο να επιστρέψουν στο δημόσιο επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι, που θα έπρεπε όντως να έχουν απομακρυνθεί από την υπηρεσία τους, έπρεπε να παρέμβουμε αποφασιστικά.
Πριν μας το υποδείξει ο οποιοσδήποτε στα δελτία των ειδήσεων.
Η αντίδραση ήταν φυσικά σωστή.
Αλλά πρέπει να είναι και άμεση.
Να απαντά στο πρόβλημα και όχι στον επικοινωνιακό του αντίκτυπο.
Ας είμαστε λοιπόν ξεκάθαροι από εδώ και εμπρός.
Λάθη θα κάνουμε και αδυναμίες θα εκδηλώσουμε. Είναι φυσικό.
Το ζητούμενο είναι να τα αντιμετωπίζουμε ριζικά και αποτελεσματικά όταν τα συνειδητοποιούμε.
Χωρίς να περιμένουμε να μας τα υποδείξουν οι αντίπαλοι μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης