Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σήμερα Κυριακή εκλέγεται ο νέος πρόεδρος της Βουλής – Τον Βούτση προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ - Η διαδικασία εκλογής

Σήμερα Κυριακή εκλέγεται ο νέος πρόεδρος της Βουλής –  Τον Βούτση προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ - Η διαδικασία εκλογής
O ΣΥΡΙΖΑ για το αξίωμα του προέδρου της Βουλής προτείνει τον Νίκο Βούτση
(upd) Η Βουλή πρόκειται να εκλέξει σήμερα, Κυριακή 4 Οκτωβρίου, τον πρόεδρό της, ενώ θα ακολουθήσει το μεσημέρι άλλη συνεδρίαση για την εκλογή των λοιπών μελών του νέου Προεδρείου.
Ειδικότερα, στις 11 το πρωί η Βουλή θα εκλέξει το νέο πρόεδρό της, μετά τις προγραμματικές δηλώσεις του οποίου, θα γίνει ξεχωριστή συνεδρίαση που θα αφορά στην εκλογή των λοιπών μελών του νέου Προεδρείου.
Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Βουλής εκλέγεται με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών (151), ενώ για την εκλογή του αντιπροέδρου απαιτούνται 75 ψήφοι.
Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία της εκλογής, ο νέος πρόεδρος θα εκλεγεί με μυστική ψηφοφορία και θα ακολουθήσει η ψηφοφορία για τα υπόλοιπα μέλη του προεδρείου της Βουλής.
Πάντως, ο ΣΥΡΙΖΑ για το αξίωμα του προέδρου της Βουλής, προτείνει τον Νίκο Βούτση.
Σε ό,τι αφορά τη ΝΔ, ο πρόεδρος του κόμματος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, δήλωσε ότι θα κινηθούν κατά συνείδηση οι βουλευτές της ΝΔ στο θέμα της ψήφισης ή όχι του Ν. Βούτση, κάτι που αντιστοίχως θα πράξουν και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
Υπέρ του Βούτση έχει ταχθεί ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Β. Λεβέντης, ενώ ναι στη στήριξη Βούτση υπό όρους έχει θέσει Το Ποτάμι και το επικεφαλής του , Στ. Θεοδωράκης.
Πάντως, μετά την εκλογή του νέου προέδρου και την ανάγνωση των προγραμματικών του δηλώσεων από την Ολομέλεια, θα ακολουθήσει το μεσημέρι συνεδρίαση για την εκλογή των λοιπών μελών του νέου Προεδρείου που σύμφωνα με το άρθρο 6 του Κανονισμού της Βουλής, απαρτίζεται από τον πρόεδρo, 7 αντιπρoέδρoυς, 3 κoσμήτoρες και 6 γραμματείς.
Από την πρώτη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα, ήτοι του ΣΥΡΙΖΑ, προέρχονται πρώτος, δεύτερος και τρίτος αντιπρόεδροι, 2 κοσμήτορες και 4 γραμματείς.
Σημειώνεται ότι Τάσος Κουράκης, Τασία Χριστοδουλοπούλου, Γιώργος Βαρεμένος είναι οι τρεις προτεινόμενοι αντιπρόεδροι από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Από τη πρώτη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα της Αντιπολίτευσης, τη ΝΔ,  προέρχονται ο τέταρτος αντιπρόεδρος, ένας κοσμήτορας και ένας γραμματέας.
Σημειώνεται ότι θα προταθεί ο Νικήτας Κακλαμάνης.
Από τη δεύτερη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα της Αντιπολίτευσης, τη Χρυσή Αυγή, προέρχεται ο πέμπτος αντιπρόεδρος και ένας γραμματέας.
Από την τρίτη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα της Αντιπολίτευσης, ήτοι  ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, προέρχεται ο έκτος αντιπρόεδρος και θα προταθεί ο Δημήτρης Κρεμαστινός, ενώ από την τέταρτη σε δύναμη, το ΚΚΕ, ο έβδομος αντιπρόεδρος.
Σημειώνεται ότι το ΚΚΕ θα προτείνει τον Γιώργο Λαμπρούλη.

(πρώτη ενημέρωση Σάββατο 3 Οκτωβρίου 23:01)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης