Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βούτσης: Δρομολογεί την αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής για να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες στις ψηφοφορίες

Βούτσης: Δρομολογεί την αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής για να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες στις ψηφοφορίες
"Δεν έχω βάλει ποτέ σταυρό στον εαυτό μου"
Σε αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής ώστε να αντιμετωπιστούν αδυναμίες στον τρόπο ψηφοφορίας και καταμέτρησης των ψήφων των βουλευτών κατά τη διαδικασία εκλογής του Προεδρείου του Κοινοβουλίου, προσανατολίζεται ο νέος πρόεδρος της, Νίκος Βούτσης.
 Ο ίδιος, στην πρώτη του συνάντηση με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ως νέος πρόεδρος της Βουλής,είπε ότι δεν ψήφισε τον εαυτό του, ενώ σχολίασε και το ότι ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής για το αξίωμα του αντιπροέδρου, Γ. Αϊβατίδης, έλαβε 59 ψήφους .
Όπως είπε, "δεν έχω βάλει ποτέ σταυρό στον εαυτό μου".
Γι αυτό, μην με περιλαμβάνεται στις 181 ψήφους που έλαβε η υποψηφιότητά μου για Πρόεδρος της Βουλής".
Ακόμη, ο κ. Βούτσης ανέφερε ότι δεν υπήρξε κάποια πολιτική δύναμη η οποία να ψήφισε «εν σώματι ή μεγάλο μέρος της» την υποψηφιότητα του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Αϊβατίδη, ο οποίος έλαβε 59 ψήφους και θα εκλεγόταν αν λάμβανε 75.
Σε ό,τι αφορά τη σημερινή ψηφοφορία για την εκλογή των αντιπροέδρων της Βουλής, υπήρξαν πέντε κάλπες.
Συγκεκριμένα, μία για τους τρεις αντιπροέδρους που προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ, μία για τον αντιπρόεδρο που προέρχεται από τη ΝΔ, μία για τον αντιπρόεδρο που προέρχεται από τη Χρυσή Αυγή, μία για τον αντιπρόεδρο που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, αλλά και μία για τον αντιπρόεδρο που προέρχεται από το ΚΚΕ.
Με βάση τον τρόπο καταμέτρησης, προσμετρώνται στο ίδιο πρόσωπο και τα ψηφοδέλτια που βρίσκονται και στις άλλες κάλπες των αντιπροέδρων και έτσι, μπορεί  ένας βουλευτής να ψηφίσει μέχρι και πέντε φορές τον ίδιο υποψήφιο για το αξίωμα.
Σύμφωνα με τον κ. Βούτση, ουσιαστικά πρόκειται για αδυναμία του Κανονισμού της Βουλής, καθώς, κατά παραχώρηση, προσμετρώνται στο πρόσωπο του ίδιου υποψήφιου και ψηφοδέλτια που βρίσκονται και στις άλλες κάλπες, εφόσον φέρουν το όνομά του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης