Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κυβερνητικά μπρος πίσω με τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση - Δεν ισχύει η μη επιβολή ΦΠΑ 23% στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία

Κυβερνητικά μπρος  πίσω με τον ΦΠΑ στην  ιδιωτική εκπαίδευση - Δεν ισχύει η μη επιβολή ΦΠΑ 23% στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία
Δεν ισχύει η μη επιβολή ΦΠΑ23% στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία
Αλαλούμ με την επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση.
Ενώ η κυβέρνηση σε αρχική της ανακοίνωση μιλούσε για την εξαίρεση των ιδιωτικών νηπιαγωγείων από την επιβολή ΦΠΑ 23%, σε νεότερη ανακοίνωση που εξέδωσε λίγα λεπτά αργότερα, απέσυρε το θέμα.
Ειδικότερα, η πρώτη ανακοίνωση ανέφερε τα εξής:
«Συνεδρίασε σήμερα Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015 το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής πολιτικής όπου και αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:
1.Συγκροτείται επιτροπή για την παρακολούθηση του έργου της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Αντιπροεδρίας της Κυβέρνησης, του Υπουργείου Οικονομικών, της Τράπεζας της Ελλάδος, του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και του Ταμείου Εγγυήσεων Καταθέσεων και Επενδύσεων.
2.Το μέτρο της επιβολής 23% Φ.Π.Α  στην ιδιωτική εκπαίδευση, επανεξετάζεται με στόχο την δικαιότερη εφαρμογή του.
Ως πρώτο βήμα σε αυτήν την κατεύθυνση αποφασίστηκε η μη εφαρμογή του στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία.
3.Το Υπουργείο Οικονομικών θα διερευνήσει, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων τρόπους κάλυψης των εκπαιδευτικών κενών στην ειδική αγωγή.
4.Εγκρίθηκαν οι βασικές κατευθύνσεις του προσχέδιου του προϋπολογισμού για το 2016 το οποίο συντάχθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών και θα κατατεθεί αύριο Δευτέρα στη Βουλή".
Ωστόσο, λίγα λεπτά αργότερα στη νέα ανακοίνωση που εξεδόθη, έλειπε το σημείο που αναφερόταν στην ιδιωτική εκπαίδευση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη ανακοίνωση εστάλη από λάθος, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η συνεδρίαση.
Το εν λόγω θέμα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, συζητήθηκε, όμως λόγω της πολυπλοκότητάς του θα εξεταστεί σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο και μάλιστα, δεν αποκλείεται να γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης στη Βουλή.
Έτσι, όπως αναφέρεται στην τελευταία ανακοίνωση, στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής:
"1.Εγκρίθηκαν οι βασικές κατευθύνσεις του προσχέδιου του προϋπολογισμού για το 2016, το οποίο συντάχθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών και θα κατατεθεί αύριο στη Βουλή.
2.Εξουσιοδοτήθηκε το υπουργείο Οικονομίας να διερευνήσει τρόπους άμεσης κάλυψης των εκπαιδευτικών κενών στην ειδική αγωγή, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, πέραν εκείνων που ήδη καλύφθηκαν από τα επιχειρησιακά προγράμματα του ΕΣΠΑ.
3. Συζητήθηκαν οι διαδικασίες και τα χρονοδιαγράμματα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και αποφασίστηκε η συγκρότηση επιτροπής με στόχο την παρακολούθηση του εγχειρήματος και την υποβολή προτάσεων προς την κυβέρνηση.
Στην εν λόγω επιτροπή θα συμμετέχουν με εκπροσώπους τους όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς (Αντιπροεδρία της Κυβέρνησης, Υπουργείο Οικονομικών, Τράπεζα της Ελλάδος, Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και Ταμείο Εγγυήσεων Καταθέσεων και Επενδύσεων)".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης