Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κύρτσος (ΝΔ): Επιβάλλεται άμεση ευρωπαϊκή παρέμβαση υπέρ των ελληνικών τραπεζών και της κεφαλαιαγοράς

Κύρτσος (ΝΔ): Επιβάλλεται άμεση ευρωπαϊκή παρέμβαση υπέρ των ελληνικών τραπεζών και της κεφαλαιαγοράς
Αιχμές για την ελληνική κυβέρνηση άφησε ο κ. Κύρτσος, σημειώνοντας πως δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα προβλήματα στις τράπεζες και την κεφαλαιαγορά 
Επιβεβλημένη χαρακτήρισε την άμεση ευρωπαϊκή παρέμβαση υπέρ του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και της κεφαλαιαγοράς ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, κ. Γιώργος Κύρτσος, σε ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο.
Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης Έκθεσης για τη δημιουργία Ευρωπαϊκής Ένωσης Κεφαλαιαγορών, ο κ. Κύρτσος παρενέβη για να υποστηρίξει πως «η δημιουργία ένωσης κεφαλαιαγορών θα βοηθήσει πολύ την πραγματική οικονομία, θα έχουμε μικρότερο κόστος χρήματος, περισσότερες επενδύσεις, μεγαλύτερη ανάπτυξη και περισσότερες θέσεις απασχόλησης».
Σημείωσε, ωστόσο, ότι «πρόκειται για ένα μεσοπρόθεσμο σχέδιο και υπάρχουν πολλές δυσκολίες και δισταγμοί που πρέπει να ξεπεραστούν για να φτάσουμε στο στόχο».
Συγκεκριμένα προειδοποίησε ότι τα μεγάλα σχέδια απειλούνται ακόμα και από σχετικά μικρής κλίμακας αποτυχίες, προσθέτοντας πως κάτι τέτοιο συνέβη με τα διάφορα funds, που αντιμετώπισαν μεγάλα προβλήματα στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια του δευτέρου τριμήνου εξαιτίας του κινδύνου του Grexit.
«Οι επενδυτές έγιναν πιο διστακτικοί και έτσι περιορίστηκε η τοποθέτηση κεφαλαίων», σημείωσε ο ευρωβουλευτής.
Στη συνέχεια ο ευρωβουλευτής της ΝΔ κατέστησε σαφές ότι είναι σημαντική επένδυση στη δημιουργία της ένωσης κεφαλαιαγορών η άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, το οποίο αδυνατεί να χρηματοδοτήσει την πραγματική οικονομία, τόνισε, δε, «πρέπει να σταθεροποιήσουμε την ελληνική κεφαλαιαγορά, η οποία έχει μπει σε φάση συρρίκνωσης».
Τέλος, κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Κύρτσος εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτά τα ζητήματα δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά από την ελληνική κυβέρνηση, η οποία επιχειρεί μια δύσκολη στροφή από τη ριζοσπαστική αριστερά σε μια πιο ρεαλιστική αντιμετώπιση της κατάστασης, αλλά από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς που συμμετέχουν στη διαχείριση της διαρκούς ελληνικής κρίσης.
«Είναι μια συστημική αστάθεια που πρέπει να αντιμετωπιστεί εδώ και τώρα», κατέληξε ο κ. Κύρτσος.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης