Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κοτζιάς (υπ. Εξωτερικών): Στηρίζουμε την πολιτική της αλληλεγγύης - Αναγκαία η συνεργασία με την Τουρκία

tags :
Κοτζιάς (υπ. Εξωτερικών): Στηρίζουμε την πολιτική της αλληλεγγύης - Αναγκαία η συνεργασία με την Τουρκία
Διπλωματικές πηγές από το Λουξεμβούργο διευκρίνισαν πάντως, ότι η επιδιωκόμενη συνεργασία με την Τουρκία δεν περιλαμβάνει κοινές περιπολίες στο Αιγαίο
Το ότι η Ελλάδα στηρίζει την πολιτική της αλληλεγγύης και του ανθρωπισμού, διεμήνυσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης για τις μεταναστευτικές ροές από την ανατολική Μεσόγειο και τα δυτικά Βαλκάνια.
Ο κ. Κοτζιάς έκανε ειδική μνεία στις πρώτες χώρες υποδοχής των Σύρων προσφύγων, καθιστώντας αναγκαία τη στήριξη της Ιορδανίας και του Λιβάνου.
Ο υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε μάλιστα τη σημασία σταθερότητας της Αιγύπτου, ενώ σχετικά με την Τουρκία, την χαρακτήρισε χώρα – κλειδί για το μεταναστευτικό.
«Πρέπει να επιδιωχθεί η συνεργασία σ’ όλα τα επίπεδα» τόνισε χαρακτηριστικά.
Διπλωματικές πηγές από το Λουξεμβούργο διευκρίνισαν πάντως, ότι η επιδιωκόμενη συνεργασία με την Τουρκία δεν περιλαμβάνει κοινές περιπολίες στο Αιγαίο.
Η Διάσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία της Ύπατης Εκπροσώπου της Ε.Ε., Federica Mogherini και του υπουργού Εξωτερικών του Λουξεμβούργου, Jean Asselborn.
Το «παρών» έδωσαν οι υπουργοί Εξωτερικών και Εσωτερικών των χωρών της Ε.Ε., της συνθήκης Σένγκεν, των δυτικών Βαλκανίων, αλλά και της Τουρκίας, του Λιβάνου και της Ιορδανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης