Τελευταία Νέα
Πολιτική

Oλοταχώς προς τη διεύρυνση και τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ - Oι αλλαγές στην Πολιτική Γραμματεία και ο ρόλος του Παναγιώτη Ρήγα

tags :
Oλοταχώς προς τη διεύρυνση και τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ - Oι αλλαγές στην Πολιτική Γραμματεία και ο ρόλος του Παναγιώτη Ρήγα
O Παναγιώτης Ρήγας eίναι ο άνθρωπος που πήρε πάνω του σημαντικό κομμάτι της προεκλογικής εκστρατείας, παρά τις δυσκολίες που προκάλεσε η διάσπαση
Στη διεξαγωγή Συνεδρίου τον Φεβρουάριο και την έναρξη καμπάνιας για την εγγραφή νέων μελών κατέληξε μετά την τετράωρη συνεδρίαση του το Κομματικό Όργανο του ΣΥΡΙΖΑ που αντικατέστησε την Πολιτική Γραμματεία μετά τη διάσπαση και την αποχώρηση των μελών που ενταθήκαν στη Λαϊκή Ενότητα.
Παρουσία του Αλέξη Τσίπρα, των Υπουργών Επικρατείας Ν. Παππά και Αλ. Φλαμπουράρη, του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα, των μελών της Πολιτικής Γραμματείας αποφασίστηκε η διεύρυνση και το άνοιγμα του κόμματος στην κοινωνία ώστε να εκφραστεί η βάση των ψηφοφόρων, με τον Αλέξη Τσίπρα να εισηγείται ότι όλοι όσοι στήριξαν στις δυο εκλογικές αναμετρήσεις το κόμμα του πρέπει να τους δοθεί η δυνατότητα εγγραφής και συμμετοχής στις κομματικές διαδικασίες.
Σε ό,τι αφορά την εκλογή νέου Γραμματέα και νέων μελών της Πολιτικής Γραμματείας, το πρόσωπο που προκρίνεται είναι το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και επικεφαλής του οργανωτικού τομέα Παναγιώτης Ρήγας.
Είναι ο άνθρωπος που πήρε πάνω του σημαντικό κομμάτι της προεκλογικής εκστρατείας, παρά τις δυσκολίες που προκάλεσε σε επίπεδο Νομαρχιακών και Τοπικών Επιτροπών η διάσπαση.
Ο 50άρης Παναγιώτης Ρήγας είναι «έμπειρος και ψημένος» πολιτικά.
Στα νεανικά του χρόνια ανήκε στο Κ.Κ.Ε. και αργότερα εντάχθηκε στον Συνασπισμό.
Συνδέεται φιλικά με τον πρόεδρο του κόμματος και ανήκει στην λεγόμενη «φιλοευρωπαϊκή» τάση του ΣΥΡΙΖΑ.
Έχει την εσωκομματική του αναφορά στην ομάδα «Πλατφόρμα 2010», στην οποία ανήκουν μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Παπαδημούλης και η Ρένα Δούρου.
Ο πρωθυπουργός κατέληξε στον Παναγιώτη Ρήγα, ύστερα από την άρνηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη να αποδεχτεί είτε κυβερνητικό θώκο, είτε το πόσο του γραμματέα.
Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος μοιάζει αρκετά αποστασιοποιημένος.
Ο πρωθυπουργός ετοιμάζει αλλαγές και στην Πολιτική Γραμματεία καθώς το Σαββατοκύριακο συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.
Στο κομματικό όργανο που υπολειτουργούσε μετά την αποχώρηση των μελών που προέρχονταν από την Πλατφόρμα αναμένεται να είναι εκ νέου οι Ράνια Σβίγκου, Νάσος Ηλιόπουλος, Πάνος Λάμπρου, Γιάννης Μπουρνούς, Χριστόφορος Παπαδόπουλος, ενώ όλα δείχνουν ότι στο νέο όργανο θα εισέλθουν, τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Νίκος Σκορίνης και Κώστας Ζαχαριάδης.
Αν και ο αρχικός σχεδιασμός ήταν το νέο κομματικό όργανο να απαρτίζεται από περισσότερα από 12 μέλη με ανώτερο αριθμό μελών τα 17, στη χθεσινή συνεδρίαση αποφασίστηκε ότι μέχρι τη διεξαγωγή του Συνεδρίου σε πρώτη φάση και για τέσσερις μήνες απλά να συμπληρωθούν οι κενές θέσεις.
Επιπλέον στη συνεδρίαση έμεινε ανοικτό το ζήτημα της εκλογής νέου Γραμματέα το Σαββατοκύριακο με υψηλόβαθμη κομματική πηγή να αναφέρει ότι «σε κάθε περίπτωση θα υπάρξει έστω και μεταβατικός Γραμματέας».
Από τη χθεσινή συνεδρίαση του κομματικού οργάνου απουσίαζαν λόγω αυξημένων κυβερνητικών υποχρεώσεων ο Νίκος Φίλης και ο Πάνος Σκουρλέτης.

Δημήτρης Αλειφερόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης