Τελευταία Νέα
Πολιτική

Νεφελούδης (γ.γ. υπ. Εργασίας): Τα ταμεία βουλιάζουν, έχουμε μια κόλαση στον ασφαλιστικό τομέα

Νεφελούδης (γ.γ. υπ. Εργασίας): Τα ταμεία βουλιάζουν, έχουμε μια κόλαση στον ασφαλιστικό τομέα
«Το μεγάλο πρόβλημα παραμένει αυτό της εισφοροδιαφυγής, κυρίως των μεγάλων επιχειρήσεων», υποστήριξε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας
Για ταμεία που βουλιάζουν και μια κόλαση στο χώρο του ασφαλιστικού τομέα έκανε λόγο ο κ. Ανδρέας Νεφελούδης, γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, μιλώντας στον ραδιοσταθμό του Alpha.
Ο ίδιος τόνισε ότι το υπουργείο καλείται να διαχειριστεί αυτή την κατάσταση, ενώ αφήνοντας αιχμές σχολίασε πως «έχουν “φάει” έναν σκασμό λεφτά οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι, μιλάμε για παρεμβάσεις ληστρικού τύπου».
Στη συνέχεια, ο κ. Νεφελούδης πρόσθεσε ότι το μεγάλο πρόβλημα παραμένει αυτό της εισφοροδιαφυγής, κυρίως των μεγάλων επιχειρήσεων.
«Ανοίγουν και πάλι νομικά μεγάλες υποθέσεις που επέφεραν ζημιά, όπως αυτή το Βατοπεδίου», γνωστοποίησε επίσης ο γ.γ. του υπουργείου Εργασίας.
Παράλληλα, ερωτηθείς σχετικά, σημείωσε ότι ο ίδιος δεν υιοθετεί την άποψη ότι η ανεργία θα αυξηθεί, την οποία χαρακτήρισε «δυσοίωνη», ενώ διευκρίνισε πως «ο αυτόματος “κόφτης” αφορά στις λειτουργικές δαπάνες των ταμείων».
«Οι συντάξεις θα ρυθμιστούν μία φορά και άπαξ», απάντησε χαρακτηριστικά, ο κ. Νεφελούδης.

www.bankingnews.gr 


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης