Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φωτίου: Η θέσπιση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος δεν πρέπει να μετατραπεί σε «παγίδα φτώχειας»

Φωτίου: Η θέσπιση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος δεν πρέπει να μετατραπεί σε «παγίδα φτώχειας»
Επιβάλλονται ικανές «ανάσες απασχόλησης», καθώς και η λήψη άλλων μέτρων, συν τοις άλλοις για να μην καταλήξει τέτοια «παγίδα φτώχειας» το θεσμοθετημένο ελάχιστο εισόδημα, σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό για θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Τον κίνδυνο να μετατραπεί το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα σε «παγίδα φτώχειας» υπογράμμισε η κα Θεανώ Φωτίου, αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο».
Ειδικότερα, τόνισε πως επιβάλλονται ικανές «ανάσες απασχόλησης», καθώς και η λήψη άλλων μέτρων, συν τοις άλλοις για να μην καταλήξει τέτοια «παγίδα φτώχειας» το θεσμοθετημένο ελάχιστο εισόδημα.
Η ίδια σημείωσε ότι ο κίνδυνος αυτό ελλοχεύει για πολλούς λόγους, καθώς εδώ το εισόδημα αυτό δεν λειτουργεί καθόλου ως κατώτατος μισθός, όπως σε άλλες χώρες.
«Με 400 ευρώ τον μήνα για τετραμελή οικογένεια δεν μπορούμε να μιλάμε για μισθό», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Παρατήρησε ακόμη ότι δεν μπορεί το κράτος να βρει γρήγορα δουλειά σε πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους και αναφέρθηκε στην αρνητική εμπειρία χωρών, αφρικανικών και άλλων, στις οποίες αναμείχθηκε το ΔΝΤ.
«Για να μη χάσουν αυτό το πενιχρό ελάχιστο εισόδημα, οι άνθρωποι στρέφονταν μαζικά προς την “μαύρη εργασία”», είπε σχετικά η υπουργός.
Ωστόσο, σημείωσε πως το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης «δεν μπορεί να υπάρξει, χωρίς να υφίσταται – στο τέλος του δρόμου- η υποχρέωση της Πολιτείας να σου βρει δουλειά».
Τέλος, υποστήριξε πως «αν βγούμε γρήγορα από τις μνημονιακές υποχρεώσεις, μπορούμε να έχουμε μια ελπίδα ότι σε δύο χρόνια θα αρχίσει να αποκαθίσταται η κανονικότητα», στην οικονομία, την κοινωνία, άρα και στην απασχόληση.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης