Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στην Κύπρο 1-2 Δεκεμβρίου ο Lavrov – Δεν θα συναντηθεί με τον τουρκοκύπριο ηγέτη, M. Akinci

Στην Κύπρο 1-2 Δεκεμβρίου ο Lavrov – Δεν θα συναντηθεί με τον τουρκοκύπριο ηγέτη, M. Akinci
Στην Κύπρο θα βρίσκεται το διάστημα 1-2 Δεκεμβρίου ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Sergei Lavrov, ο οποίος θα συναντηθει με τον πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη, αλλά όχι και με τον τουρκοκύπριο ηγέτη, Mustafa Akinci.
Όπως ανακοίνωσε χθες, η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, «στον Τουρκοκύπριο ηγέτη προτάθηκε μια συμβιβαστική επιλογή συνάντησης στην Πράσινη Γραμμή, η οποία θα λάμβανε υπόψη τα συμφέροντα και των δύο Κοινοτήτων του νησιού.
Ωστόσο, αυτή η επιλογή απορρίφθηκε από τον κ. Akinci. Ο ίδιος επέμενε να πραγματοποιηθεί η συνάντηση στην, όπως μας είπε, κατοικία του στη Βόρεια Κύπρο.
Μια τέτοια συνάντηση θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως στοιχείο επίσημης αναγνώρισης εκ μέρους της Ρωσίας της "Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου".
Κατά τη γνώμη μας, αυτό θα ήταν επιζήμιο για τη δική μας θέση αρχής σχετικά με τη διευθέτηση του Κυπριακού», τόνισε η Μαρία Ζαχάροβα.
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο, ο κ. Lavrov θα έχει συνάντηση με τον κύπριο πρόεδρο και τον υπουργό Εξωτερικών, καθώς και με τον Πρόεδρο της Βουλής Αντιπροσώπων και τον επικεφαλής της Εκκλησίας της Κύπρου.
Σε σχέση με την ατζέντα των επαφών του, σημείωσε ότι «αναμένεται να υπάρξει ανταλλαγή απόψεων για τις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Ε.Ε., το Κυπριακό και την κατάσταση στη Συρία και τη Μέση Ανατολή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης