Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κρίσιμη συνάντηση των 7 κύριων χρηματοδοτών της Ε.Ε. πριν την Σύνοδο με την την Τουρκία - Συμμετέχει και η Ελλάδα

Κρίσιμη συνάντηση των 7 κύριων χρηματοδοτών της Ε.Ε. πριν την Σύνοδο με την την Τουρκία - Συμμετέχει και η Ελλάδα
Θα συμμετάσχει και η Ελλάδα στις διαπραγματεύσεις προ της Συνόδου Κορυφής με επίκεντρο την Τουρκία
Κρίσιμη συνάντηση προ της σύνοδου κορυφής της Ευρωπαικής Ένωσης με την Τουρκία θα έχουν την Κυριακή 29 Νοεμβρίου του 2015 στις Βρυξέλλες στις 15.00 ώρα Ελλάδας οι 7 χώρες που είναι βασικοί χρηματοδότες του κοινοτικού προϋπολογισμού, με στόχο να συντονίσουν τη στάση τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την αυστριακή καγκελαρία στη Βιέννη,  στην ασυνήθιστη αυτή συνάντηση θα συμμετάσχει και η Ελλάδα, εκτός των Γερμανία, Αυστρία, Σουηδία, Φινλανδία, Βέλγιο, Ολλανδία και Λουξεμβούργο, μαζί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker.
Προφανώς η εμπλοκή της Ελλάδος έχει να κάνει με την προσφυγική κρίση.
Η Τουρκία έχει ως στόχο κυρίως τα κοινοτικά κονδύλια τα 3 δισεκ. ευρώ που η ΕΕ έχει ανακοινώσει ότι θα χορηγήσει στην Τουρκία.
Τα 3 δισ αποτελούν συνεισφορά για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των προσφύγων και όχι αντάλλαγμα για να τους κρατήσει η Τουρκία είχε πρόσφατα αναφέρει ο Juncker.
To ποσό των 3 δισ. θεωρήθηκε από πολλά κράτη μέλη υπερβολικό, ειδικά γιατί το ποσό που μπορεί να αντληθεί από τον προϋπολογισμό της Ε.Ε. περιορίζεται μόνο στα 500 εκατ., ενώ τα υπόλοιπα χρήματα πρέπει να βρεθούν από τα δημόσια ταμεία των κρατών - μελών.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Ελλάδα θα πρέπει να συμβάλει με περίπου 32 εκατομμύρια, ενώ η Γερμανία, που θα δώσει και τα περισσότερα, με περίπου 535 εκατομμύρια.
O Juncker ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είχε αναφέρει πως τα 3 δισ δεν αποτελούν δώρο της Ευρώπης προς την Τουρκία, με αντάλλαγμα να κρατήσει τους πρόσφυγες στο έδαφός της, αλλά συνεισφορά της Ε.Ε. για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των 2 εκατομμυρίων προσφύγων που έχουν βρει καταφύγιο στην Τουρκία.
Η Τουρκία έχει δαπανήσει έως τώρα 7 δισεκ. για την προσφυγική κρίση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης