Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καμμένος: Δεν υπήρξε συμφωνία για το ασφαλιστικό – Δεν υπάρχει πρόταση για οικουμενική κυβέρνηση

Καμμένος: Δεν υπήρξε συμφωνία για το ασφαλιστικό – Δεν υπάρχει πρόταση για οικουμενική κυβέρνηση
Δυστυχώς είδαμε ότι η συμμαχία Σαμαρά-Βενιζέλου οδήγησε πάλι τη διαφοροποίηση των δυο κομμάτων
Τη διαφοροποίηση της στάσης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στο ασφαλιστικό υπογράμμισε εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, ο Πάνος Καμμένος.
Όπως δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δεν υπήρξε συμφωνία μεταξύ των κομμάτων που θα οδηγούσε στη σύσταση ενός κοινού ανακοινωθέντος ενώ απέκλεισε κατηγορηματικά τη σύσταση οικομενικής κυβέρνησης, που πρότεινε η Ενωση Κεντρώων.
Τόνισε ωστόσο, πως υπήρξε συμφωνία στο προσφυγικό και τα αιτήματα που θα παρουσιάσει η Ελληνική πλευρά προς την ΕΕ καθώς και ότι το μεταναστευτικό αποτελεί διεθνές και όχι ελληνικό ζήτημα, σημειώνοντας πως ζητήθηκε οικονομική ενίσχυση για να αντιμετωπιστεί το μεταναστευτικό και πως δεν υπάρχει κανένα θέμα κοινών περιπολιών με την Τουρκία.
Για την συνταγματική μεταρρύθμιση είπε πως για πρώτη φορά συμφωνήσαμε στις Συνταγματικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν άμεσα, όπως ο νόμος περί ευθύνης υπουργών και την αναθεώρηση του εκλογικού νόμου από την παρούσα βουλή, σημείο με το οποίο διαφώνησε μόνο η ΝΔ.
Όπως δήλωσε, ο Πάνος Καμμένος στο ασφαλιστικό «δυστυχώς είδαμε ότι η συμμαχία Σαμαρά-Βενιζέλου οδήγησε πάλι τη διαφοροποίηση των δυο κομμάτων σε σχέση με τη θέση όλων των άλλων αρχηγών», συμπληρώνοντας πως «ζητάμε μια λύση που θα διασφαλίζει βιωσιμότητα ασφαλιστικών ταμείων και μη περικοπή συντάξεων.
ΝΔ-ΠΑΣΟΚ προτίμησαν να μην συμφωνήσουν σε κοινό ανακοινωθέν και να διαχωρίσουν τη θέση τους».
Τόνισε ακόμη ότι για την προστασία και τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού θα πρέπει να προχωρήσει η έρευνα της εξεταστικής επιτροπής η οποία θα μελετήσει τις πολιτικές ευθύνες για το PSI κι άλλες παρόμοιες καταστροφικές αποφάσεις.  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης