Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φίλης (υπ. Παιδείας): Τα προβλήματα της Παιδείας δεν είναι οικονομικά, αλλά νοοτροπίας

tags :
Φίλης (υπ. Παιδείας): Τα προβλήματα της Παιδείας δεν είναι οικονομικά, αλλά νοοτροπίας
Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για την παράλληλη διαδικασία διαλόγου στη Βουλή και νομοθετικών ρυθμίσεων από την κυβέρνηση
Αισιόδοξος ότι ο εθνικός διάλογος για την Παιδεία αυτή τη φορά θα ευδοκιμήσει, εμφανίστηκε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης, μιλώντας στην πρώτη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.
Ο κ. Φίλης σημείωσε ότι η πραγματικότητα πιέζει, λόγω των προβλημάτων της εκπαίδευσης που έπρεπε προ πολλού να έχουν αντιμετωπιστεί, ώστε να υπάρξει πολιτική πρόθεση που θα φέρει σύγκλιση απόψεων.
Επίσης, τόνισε ότι τα προβλήματα της εκπαίδευσης δεν είναι οικονομικά, αλλά προβλήματα νοοτροπίας.
Ο υπουργός επανέλαβε ότι ο διάλογος θα γίνει με την παράλληλη δράση της Επιτροπής Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου, της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας και της επιτροπής εμπειρογνωμόνων που θα αξιολογήσει την έκθεση του ΟΟΣΑ.
«Στόχος είναι ο διάλογος να μετεξελιχθεί σε ένα πρόγραμμα, με έντονα τα οραματικά στοιχεία που θέλουμε, που θα λειτουργεί παράλληλα με τις μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας», ανέφερε ο κ. Φίλης,
«Επιδίωξή μας είναι ένας διάλογος ισότιμος, ανοιχτός», τόνισε ο υπουργός, ο οποίος ωστόσο επισήμανε ότι κατά τη διάρκεια του διαλόγου υπάρχει η ανάγκη για νομοθετικές πρωτοβουλίες, προκειμένου να ρυθμιστούν εκκρεμότητες σημαντικές για την εύρυθμη λειτουργία της Εκπαίδευσης.
Αντιδράσεις υπήρξαν από εκπροσώπους της αντιπολίτευσης, σχετικά με την παράλληλη διαδικασία του διαλόγου και νομοθετικών ρυθμίσεων, αλλά και σχετικά με το γεγονός ότι ο υπουργός δεν ήταν δυνατόν να παραστεί σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής, λόγω άλλων κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων.
«Καλούμαστε να πάρουμε μέρος σε έναν διάλογο όταν μπροστά μας υπάρχουν τετελεσμένα», είπε η εκπρόσωπος της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη.
«Δεν μπορεί να γίνει διάλογος έτσι όπως προσπαθείτε. Ξεκινάει διάλογος, ενώ υπάρχουν διαφωνίες ήδη καταγεγραμμένες», ανέφερε, εκ μέρους της Χρυσής Αυγής ο Αντώνης Γρέγος.
«Δεν γίνεται η κυβέρνηση να νομοθετεί και παράλληλα να γίνεται διάλογος», επισήμανε ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.
Να ορίσει η κυβέρνηση την ατζέντα και να τοποθετηθούν τα κόμματα ως προς την ατζέντα αυτή, ζήτησε και ο Γιάννης Δελής, από το ΚΚΕ, προσθέτοντας ότι το κόμμα του δεν θα συμμετέχει στο ΕΣΥΠ.
Την επιφύλαξη του Ποταμιού ως προς την ειλικρίνεια των προθέσεων της κυβέρνησης για διάλογο εξέφρασε ο Γιώργος Μαυρωτάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης