Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μαντέλης (πρώην υπ. Μεταφορών): Τα 450.000 γερμανικά μάρκα από τη Siemens δεν ήταν μίζα αλλά χορηγία

tags :
Μαντέλης (πρώην υπ. Μεταφορών): Τα 450.000 γερμανικά μάρκα από τη Siemens δεν ήταν μίζα αλλά χορηγία
Ο πρώην υπουργός αρνήθηκε στην απολογία του ότι ζήτησε ή έλαβε δώρα από τη γερμανική εταιρεία
Κάθε εμπλοκή του με πληρωμές από τα «μαύρα ταμεία» της Siemens αρνήθηκε ο πρώην υπ. Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ, Τάσος Μαντέλης, απολογούμενος σήμερα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.
Ο πρώην υπουργός δικάζεται για την υπόθεση των 450.000 γερμανικών μάρκων που φέρεται να έλαβε από το γερμανικό κολοσσό ως «δώρο» για τη σύμβαση του 1998 για την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ.
Ο πρώην υπουργός επέμενε στην απολογία του ότι το επίμαχο ποσό δεν επρόκειτο για μίζα αλλά ήταν προεκλογική χορηγία.
Η ακροαματική διαδικασία, που «τρέχει» από το Νοέμβριο του 2013 βρίσκεται στην τελική της ευθεία.
Ο πρώην υπουργός άνοιξε τον κύκλο των απολογιών, ενώ θα ακολουθήσουν ακόμη τέσσερις συγκατηγορούμενοί του.
Πιο συγκεκριμένα, η δίκη αφορά στην υπογραφή της σύμβασης του 1997 για την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ και σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα (αριθμ. 1828/2013), ο πρώην υπουργός φέρεται να έλαβε από τα λεγόμενα «μαύρα ταμεία» της γερμανικής εταιρείας συνολικό ποσό 450.000 γερμανικών μάρκων.
Τα χρήματα είχαν κατατεθεί σε δύο δόσεις σε λογαριασμό στην Γενεύη, τον οποίο είχε ανοίξει, όπως ο ίδιος έχει παραδεχτεί, χρησιμοποιώντας την κωδική ονομασία ROCOS.
Στο εδώλιο μαζί με τον κ. Μαντέλη κάθονται οι Γεώργιος Τσουγκράνης, επιχειρηματίας και κουμπάρος του κ. Μαντέλη, Αντωνία Μάρκου, εφοριακή υπάλληλος, Ηλίας Γεωργίου, πρώην στέλεχος της ελληνικής Siemens, και Αριστείδης Μαντάς.
Οι κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ενεργητικής δωροδοκίας κατά μόνας και από κοινού, άπαξ και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης