Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωράκης (Ποτάμι): Οι εκλογές θα είναι η ταφόπλακα της οικονομίας - Αυτή η Βουλή μπορεί να δώσει μία άλλη κυβέρνηση

Θεοδωράκης (Ποτάμι): Οι εκλογές θα είναι η ταφόπλακα της οικονομίας - Αυτή η Βουλή μπορεί να δώσει μία άλλη κυβέρνηση
«Αυτή η Βουλή μπορεί να δώσει μία άλλη κυβέρνηση» ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης
«Αν πάμε σε εκλογές, αυτό θα είναι η ταφόπλακα της οικονομίας», ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, από το Ρέθυμνο.
Όπως σημείωσε, έχουμε μία κακή κυβέρνηση που δεν αντιλαμβάνεται τον παλμό του κόσμου και ο πρωθυπουργός οφείλει να αντιληφθεί τις ευθύνες του, προσθέτοντας πως έχουμε μία εικόνα όχι καλή με αφορμή το προσφυγικό.
Όπως είπε, «αυτή η Βουλή μπορεί να δώσει μία άλλη κυβέρνηση.
Εμείς δεν πιστεύουμε στις οικουμενικές κυβερνήσεις για το λόγο ότι αν είναι όλοι μέσα στην κυβέρνηση κανείς δεν θα βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά.
Όλοι θα προσπαθούν να διασώσουν τον εαυτό τους.
Πιστεύουμε όμως σε μία κυβέρνηση ικανών πολιτικών που θα έχουν ένα συγκεκριμένο σχέδιο, μία χάρτα για τη χώρα, για τα επόμενα δύο τρία χρόνια, και μία τέτοια κυβέρνηση αν μας ζητηθεί εμείς θα τη στηρίξουμε.
Όχι με την έννοια να γίνουμε εμείς υπουργοί, αλλά να στηρίξουμε μία κυβέρνηση σωτηρίας της χώρας».
Ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι είναι δύσκολο να εμπιστευτεί τον Αλέξη Τσίπρα και για τον λόγο αυτό, πρόσθεσε, «προσπαθήσαμε να ενημερώσουμε τον κόσμο για τις αδυναμίες του ίδιου και της κυβέρνησής του».
Ακόμη, αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις, ο κ. Θεοδωράκης εκτίμησε ότι η κυβέρνηση δεν γνωρίζει το πού θέλει να πάει τη χώρα.
Όπως ανέφερε, «με τον χρόνο έχουν προστεθεί καινούργιες αδυναμίες στον πρωθυπουργό και πλέον η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού αδυνατεί να πιστέψει πως ο πρωθυπουργός μπορεί να προσδιορίσει τους στόχους της χώρας, να τους κυνηγήσει και να τους πετύχει».
Ακόμη, τόνισε την αναγκαιότητα ενός βιώσιμου ασφαλιστικού, το οποίο δεν γίνεται με «μπαλώματα», αλλά με σοβαρές πολιτικές αποφάσεις και διεξοδικό διάλογο.
Για το προσφυγικό σημείωσε ότι η Ελλάδα πρέπει να έχει δύο «απόλυτες» προτεραιότητες, «το να σταματήσουμε τους πνιγμούς στο Αιγαίο και επίσης το να δώσουμε μία εικόνα σοβαρής χώρας, που δίνει μεν την ευκαιρία στους προσφυγές να πάνε στην Ευρώπη, αλλά από την άλλη δεν είναι η χώρα προορισμός όλων των μεταναστών όλου του κόσμου».
Σημειώνεται ότι η συνάντηση στο Ρέθυμνο εντάσσεται στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου που διεξάγεται σε όλη τη χώρα εν όψει του συνεδρίου του Κινήματος που θα διεξαχθεί στις 26, 27 και 28 Φεβρουαρίου, στο Περιστέρι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης