Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στο Ιράν ο Τσίπρας - Ξεναγήθηκε στα αρχιτεκτονικά μνημεία του Εσφαχάν - Σειρά επαφών αύριο, Δευτέρα 8/2

Στο Ιράν ο Τσίπρας -  Ξεναγήθηκε στα αρχιτεκτονικά μνημεία του Εσφαχάν - Σειρά επαφών αύριο, Δευτέρα 8/2
Αύριο, Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας, θα έχει σειρά διαδοχικών συναντήσεων
Στα αρχιτεκτονικά μνημεία του Εσφαχάν ξεναγήθηκε σήμερα ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Ιράν.
Το Εσφαχάν θεωρείται η πολιτιστική πρωτεύουσα του Ιράν, με ιδιαίτερα σημαντική ιστορική παράδοση.
Η ξενάγηση του Πρωθυπουργού έγινε στο πλαίσιο της ιδιαίτερης σημασίας που αποδίδεται στον πολιτιστικό αλλά και τον τουριστικό τομέα της ελληνο-ιρανικής συνεργασίας, ιδιαίτερα με τις νέες προοπτικές που διαμορφώνονται από την αναβάθμιση των σχέσεων των δύο χωρών.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα ο κ. Τσίπρας πραγματοποίησε επίσκεψη του στο τεχνολογικό πάρκο της Τεχεράνης, όπου και παρουσίασε το πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας – Ιράν.
Όπως ανέφερε, Ελλάδα και Ιράν μπορούν να συνεργαστούν σε θέματα τεχνολογίας και καινοτομίας, ενέργειας, εμπορίου, πολιτισμού και ναυτιλίας.
Διαδοχικές συναντήσεις αύριο, Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου
Σε ότι, αφορά το πρόγραμμα επίσκεψης του Πρωθυπουργού στην Τεχεράνη, αύριο, Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, στις 8:00 για γίνει επίσημη τελετή υποδοχής, παρουσία του Α’ Ιρανού Αντιπροέδρου, κ. Ε. Jahangiri.
Θα ακολουθήσει συνάντηση των Αντιπροσωπειών, υπογραφή συμφωνιών και γεύμα εργασίας προς τιμήν του Πρωθυπουργού.
Στις 13:30 ο κ. Τσίπρας θα έχει συνάντηση με τον πρώην Πρόεδρο, κ. Rafsanjani, στις 14:30 με τον Πρόεδρο της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, κ. H. Rohani, στις
15:30 με τον Ανώτατο Ηγέτη της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, Ayotollah A. Khamenei, στις 16:30 με τον Πρόεδρο του Ιρανικού Κοινοβουλίου, A. Larijani και τέλος, στις 19:30 με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, κ. Α. Shamkhani.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης